Obilježena 40. obljetnica koprivničke bibliobusne službe


Objavljeno: 17.05.2019 — Pregledano: 85 puta

U petak 17. svibnja u prostorijama koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović održala se 37. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja povodom obilježavanja 40. obljetnice koprivničke bibliobusne službe i 10. obljetnice križevačke bibliobusne službe. Posebni gosti su bili knjižničari iz susjedne Međimurske županije koji su sa svojim bibliobusom sudjelovali na Festivalu bibliobusa uz koprivnički bibliobus i križevački bibliokombi.

Srdačnu dobrodošlicu okupljenima u ime domaćina uputila je ravnateljica Dijana Sabolović Krajina, a zatim i zamjenik župana Ratimir Ljubić te akademik Dragutin Feletar.

Skupu knjižničara u ime Grada Koprivnice prigodnim se govorom obratila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

„Uvijek mi je lijepo doći u knjižnicu gdje se osjećam ugodno i dobro. Knjižnica i čitaonica Fran Galović iznimno je proaktivna, rade na brojnim programima, aktivnostima i događanjima, i zbog toga su svi građani i Grad Koprivnica kao osnivač, ponosni na sve sadašnje i bivše djelatnike,“ rekla je u svom pozdravnom govoru pročelnica Ana Mlinarić.

U sklopu skupštine održao se i stručni i radni dio na temu „Inkluzivnih knjižničnih usluga“. Prigodnim izložbama knjige su predstavili nakladnici Meridijani i Šareni dućan.