HR EN

Grad Koprivnica

Obilježena 30. godišnjica od osnutka koprivničkih “Munja”

Prigodnom svečanošću na prostoru bivše karaule na Šoderici, danas, u četvrtak, 16. rujna, obilježena je 30. godišnjica osnivanja Jedinice za posebne namjene „Munje“ PU koprivničko-križevačke, PP Koprivnica te 30. obljetnica preuzimanja bivše karaule na Šoderici, prvog vojnog objekta na području tadašnje općine Koprivnica.

Okupljenima su se prigodnim riječima obratili prvi zapovjednik Jedinice za posebne namjene „Munje“ Borislav Šaulić, nekadašnji zapovjednik Policijske stanice Koprivnica, a čijom odlukom su i ustrojene „Munje“ Krešimir Papac, sadašnji načelnik PU koprivničko-križevačke Miroslav Puž, uime Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić te uime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Kroz tadašnju jedinicu prošlo je ukupno 37 ljudi od kojih je 15-ak bilo stalno aktivnih.

„Emocije rade na vaš spomen, na spomen ovog objekta i Lovačkog doma u Koprivničkim Bregima gdje nam je također bilo sjedište. Ne smijemo nikada zaboraviti ponosnu prošlost. Zadaća nam je da kroz nadolazeće godine, pomoću ovakvih okupljanja, održavamo uspomene na trenutke koje smo proveli zajedno“, kazao je načelnik Puž.

Pojavljivanjem sve više u medijima i javnosti, senzibilizirat će se i ostali te pružiti veću podršku raznim udrugama u obilježavanju sličnih obljetnica.

„Možda je ovo danas jedna lijepa stvar jer nam se stvara prostor da neke greške i nepravde ispravimo i da ovo današnje okupljanje preraste u jednu lijepu tradiciju, i to prije svega, zahvaljujući svima vama koji ste ovdje i našoj Policijskoj upravi. Hvala vam što zbog svih vas i onih kojih, nažalost, nema više među nama, da imamo ono najvažnije, a to je Hrvatska“, rekao je u svojem govoru gradonačelnik Jakšić.

Uz dobre želje da se ponovno na ovom mjestu nađu i iduće godine, zamjenik župana Ljubić u govoru je kazao kako su policijske postrojbe bile preteće Hrvatske vojske, jedine organizirane i naoružane snage 90-te i 91-te godine, kao što su i prvi poginuli bili upravo policajci.

Prigodnim riječima i molitvom, od strane vlč. Daria Levanića iz župe Presvetog Trosjtva u Reki, odana je počast i zahvala svim nestalim i poginulim braniteljima.

Podjelom zahvalnicima svim okupljenim pripadnicima „Munja“ završen je službeni dio svečanosti nakon čega je uslijedilo prigodno druženje.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice