HR EN

Grad Koprivnica

Obilježena 10. godišnjica nacionalne kampanje “Čitaj mi!”

Središnja proslava 10. rođendana nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja, održala se u subotu, 1. travnja 2023. u Koprivnici. Program se održao u Galeriji Mijo Kovačić u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i brojnih partnera– Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatskog knjižničarskog društva- Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež, Hrvatskog čitateljsko društvo, Hrvatskog centra za dječju knjigu, Muzeja grada Koprivnice, UNICEF Hrvatska, GKP-a Komunalac Koprivnica i drugih.

Uime Grada Koprivnice, ovu lijepu godišnjicu, podržao je svojim dolaskom i gradonačelnik Mišel Jakšić. Organizatorima i svim okupljenima zahvalio je na ovoj hvalevrijednoj kampanji te istakao kako čitanje treba poticati u što većem broju, ne samo kod djece već i kod odraslih, s obzirom na digitalno doba u kojem se nalazimo, gdje sve manje čitamo „prave“ knjige, slikovnice, novine, stripove i ostale klasične formate.
Rođendan se obilježava uz Međunarodni dan dječje knjige, 2.travnja u okviru kojeg se brojnim aktivnostima na međunarodnoj razini ističe važnost dječje knjige te potiče i razvija ljubav prema čitanju.
Kampanju “Čitaj mi!” partnerski provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo uz podršku UNICEF-a s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodimo i u nadolazećim godinama, kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postala intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja.

Izvor teksta: Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice