Obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti


Objavljeno: 28.11.2018 — Pregledano: 159 puta

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u utorak, 27. studenog, Policijska uprava koprivničko-križevačka, uz podršku Ravnateljstva policije i Koprivničko-križevačke županije te u suradnji sa županijskim Vijećem za prevenciju, Uredom za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica i županijskim Zavodom za javno zdravstvo organizirala je preventivni program „Prevencija ovisnosti i zlouporabe droga.

U sklopu programa, u Kinu Velebit održana je edukativna predstava Marina Ivanovića-Stoke pod nazivom „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“  i tribina na temu “Ovisnosti i zlouporaba droga – od problema do rješenja”.

Prigodnim govorima svima prisutnima obratili su se zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnik Policijske uprave Vjekoslav Štimac.

Nakon pozdravnih govora Marin Ivanović – Stoka izveo je svoju predstavu koju je režirao Mario Kovač, a koja na realističan način prikazuje borbu, sada bivšeg ovisnika o opojnim drogama, od početka konzumacije do izlječenja.

Na tribini koja je uslijedila nakon predstave stručnjaci su razmijenili znanja i iskustva o učinkovitim modelima prevencije zlouporabe droga i ovisnosti, a sudjelovali su predstavnica Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Smilja Bagarić, predstavnice županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Davorka Gazdek i dr. Marija Čular Turk, prof. Milan Čapalija s Odjela psihijatrije Opće bolnice Koprivnica, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Ana Mlinarić, policijska službenica kriminaliteta droga Policijske uprave Zagrebačke Anamarija Bregeš i pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Koprivnica Dario Babić.

Uz učenike koprivničkih srednjih škola, studente Sveučilišta Sjever, ravnatelja i djelatnika škola, predstavnika zdravstvenih i drugih institucija te županijskog Vijeća za prevenciju, program je ispred Grada Koprivnice podržala zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec.