HR EN

Grad Koprivnica

Međunarodni dan rijetkih bolesti

Obilježen Međunarodni dan rijetkih bolesti

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana rijetkih bolesti u ponedjeljak 28. veljače glazbeni paviljon u gradskom parku osvjetljen je bio rozom bojom. Time se grad Koprivnica priključio još 13 gradova iz Hrvatske koji su se odazvali ovoj akciji čiji je inicijator Hrvatski savez za rijetke bolesti.

Bio je to razlog više da se koprivnički mališani, učenici 1. D razreda Osnove škole Braća Radić okupe ispred paviljona te u znak podrške svima oboljelima od rijetkih bolesti otpjevaju pjesmu „Volim tebe kao sebe“. Naime, upravo u 1. D razredu je troje učenika koji boluju od rijetke bolesti tako da mališani svakodnevno uče o solidarnosti i različitosti te su se do sada pokazali kao pravi mali ambasadori činjenja dobrih djela. Uz učenike je bila i njihova učiteljica Narcisa Kolar. Drženjem kod paviljona dan rijetkih bolesti obilježili su i članovi udruge „Latice“.

Svojim dolaskom akciju su podržali Krešo Grgac, ravnatelj OŠ Braća Radić; Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika; dr. Zorka Valentić, pedijatrica te roditelji djece koja su sudjelovala u aktivnosti.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice