Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom


Objavljeno: 04.12.2017 — Pregledano: 741 puta

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, u Gradskoj upravi održan je prijem za predstavnike udruga osoba s invaliditetom. Prijem su održali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec. Ispred udruga prisutni su bili predstavnici Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije, Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice i Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom.

Ponosni smo na rad vaših udruga i na sve projekte i programe koje smo zajedno odradili u godini koja se polako bliži kraju. Kako bismo radili još bolje važno je da nam kažete sve svoje potrebe i istaknete ono što smatrate da bi trebalo mijenjati – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnik je također istaknuo kako je prošle godine s udrugama osoba s invaliditetom odrađeno projekta u vrijednosti oko 174 tisuće kuna.

Cilj nam je naravno da taj iznos raste. Kako bi to proveli potrebna nam je komunikacija, potrebno je da nam se što više javljate i ukazujete na svoje potrebe. Naravno bit će trenutaka kada nećemo moći sve odraditi kako bi htjeli, ali u komunikaciji možemo naći najbolja rješenja za vaše udruge, odnosno za članove vaših udruga – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Predstavnici udruga iskazali su zadovoljstvo suradnjom koju imaju s Gradom i napomenuli kako se nadaju da će se ista nastaviti.