HR EN

Grad Koprivnica

Obilježen Dan policijske kapelanije “Sveti Marko Križevčanin” i 30. obljetnica Specijalne jedinice policije “BAN”

Mnogobrojni bivši i sadašnji djelatnici i pripadnici policije i specijalne policije okupili su se povodom proslave Dana policijske kapelanije „Sveti Marko Križevčanin“ i obilježavanja 30. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije PU Koprivničko-križevačke „Ban“. U crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici svetu misu predslavio je varaždinski biskup mons. Božo Radoš, kod Spomenika hrvatskoj slobodi položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a zajedničko druženje nastavljeno je u Društvenom domu u Reki.

Uime Grada Koprivnice okupljenima se u Reki pridružio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji se u svom govoru osvrnuo na veliki značaj i doprinos naših branitelja.

„U taj, sam početak ratnih događanja, jedna mala skupina pravih i hrabrih ljudi, dovela je do toga da imamo jednu snažnu vojsku i policiju, da u tom ratu i pobijedimo te da imamo slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Bili ste najbolji i najjači kad doslovno od nikoga u Europi i svijetu nismo imali razumijevanje i potporu. Na tim temeljima, nastala je naša Policijska uprava koprivničko-križevačka, za koju slobodno možemo reći da je među najorganiziranijim i najprofesionalnijim upravama u državi i pokazuje svojim primjerom zašto je slogan „Sigurnost i povjerenje“, a ne represija“, kazao je u svom govoru gradonačelnik Jakšić.

Uz gradonačelnika Jakšića, u pozdravnim govorima okupljenima su se obratili i policijski kapelan vlč. Ozren Bizek, predsjednik USJPDR „Ban“ Koprivnica Ivica Jurenec, v.d. načelnika PU koprivničko-križevačke Marijan Kirin, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković i umirovljeni general i saborski zastupnik Željko Sačić.

Foto: Grad Koprivnica i PU koprivničko-križevačka

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice