HR EN

Grad Koprivnica

Dan OŠ Đuro Ester

Obilježen dan Osnovne škole Đuro Ester

Danas, 26. svibnja 2023. godine obilježeno je 64 godine rada Osnovne škole „Đuro Ester ” Koprivnica. Svečana akademija je održana u dvorani Domoljub, a ove godine po prvi puta istoj su prisustvovali svi učenici te nastavnici škole.

Ova školska godina bila je posebna za Osnovnu školu “Đuro Ester”, naime škola je započela s provedbom  jednosmjenske nastave te je uveden produženi boravak. Također, u planu je obnova dijamantnog statusa eko škole. Nastavlja se i s provedbom europskih projekata, odnosno dobivena su sredstva za Erasmus akreditaciju. U školi su posebno ponosni što su uspjeli izdati slikovnicu Savjeti za djecu o mentalnom zdravlje.

Ravnateljica škole Sanja Prelogović poseban naglasak stavila je i na napredovanja u zvanju njihovih učitelja, ali i na važnost odnosa škole i obitelji.

Bez obitelji škola može obrazovati i stvoriti stručnjaka ali ne i čovjeka. Mi trebamo obitelj, mi trebamo vas dragi roditelji jer obiteljski odgoj je temelj djetetove uspješnosti u školi i u životu. U obitelji je važno gledati i raditi na povjerenju roditelja i djeteta. Važno je da dijete sazna i da zna da je voljeno u obitelji. Osnovni cilj je suradnja roditelja i škole te ostvarivanje povjerenja i poštovanja. Roditelji i škola se moraju međusobno čuti i zajedno djelovati u odgoju – poručila je Sanja Prelogović, ravnateljica.

Ispred Grada Koprivnice svečanoj akademiji prisustvovali su Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice te Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Veliki ste iskorak napravili u školstvu, odnosno u poboljšanju materijalnih uvjeta – od jednosmjerne nastave, produženog boravka, nove velike sportske dvorane, ali ono što želim napomenuti je da  su unatoč tim uvjetima ipak najvažniji ljudi – učitelji i djelatnici škole, učenici i roditelji. Oni su ključni resurs koji vi imate – poručio je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice.

Bogatom programu svojim nastupima doprinijeli su i učenici osnovne škole koji su vodili program, izveli niz nastupa, ali i fotografirali te snimali samu svečanost.

Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice