HR EN

Grad Koprivnica

Dan albanske zastave

Obilježen Dan albanske zastave

U organizaciji predstavnika albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici, u ponedjeljak 25. studenoga u čitaonici tiska koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović održala se svečanost povodom Dana albanske zastave, odnosno Dana neovisnosti Republike Albanije.

Susretu i kulturno umjetničkom programu u kojem su izvedene tradicionalne albanske pjesme i napjevi, u ime Grada Koprivnice prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

„Izuzetno sam ponosna i sretna što na sebi svojstven način dajete doprinos razvoju našeg grada u gospodarskom i kulturnom pogledu. 249 pripadnika albanske nacionalne manjine, stanovnika naše županije, poveznica su bez koje se u nekim segmentima život jednostavno ne može zamisliti“, rekla je u svojoj čestitki zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

U ime Koprivničko-križevačke županije  svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao nacionalni dan zaželjevši da odnosi koje albanska nacionalna manjina njeguje s Koprivničko-križevačkom županijom i dalje budu na visokoj razini.

Okupljenima se obratio i Driton Prekazi,  predstavnik albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji zahvalivši na potpori institucijama te naglasivši važnost očuvanja kulturno povijesnog identiteta Albanaca koji je duboko inkorporiran na području grada i županije.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice