HR EN

Grad Koprivnica

Obilježen 22. Dan ružičaste vrpce

U organizaciji Udruge žena s bolestima dojke „Nada“, na Zrinskom trgu u Koprivnici, danas je obilježen 22. Dan ružičaste vrpce kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Podršku su uime grada Koprivnice ovoj inicijativi dali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž te član Uprave Komunalca Goran Međurečan.

Podjelom ružičastih vrpci i edukativnog materijala o samopregledu dojki želi se skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i važnost odlaska na preventivne preglede i mamografiju, u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naime, 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju, a obilježavanjem ovog dana potiče se na razmišljanje i djelovanje u vezi preventivnih pregleda, kao i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu.

Organizator Dana ružičaste vrpce na nacionalnoj razini je krovna udruga žena liječenih od raka dojke „Europa Donna Hrvatska“, a cijeli mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice