HR EN

Grad Koprivnica

Obilježava se Dječji tjedan uz igru i aktivnosti

Osjećate li se moćno? Kako ste postala zamjenica gradonačelnika? Je li težak Vaš posao? Koja Vam je omiljena boja? Imate li kućnog ljubimca? Volite li putovati?… Bila su to neka od pitanja koja su vrtićarci i osnovnoškolci postavili zamjenici gradonačelnika Kseniji Ostriž prilikom prijema u Gradskoj vijećnici povodom obilježavanja Dječjeg tjedna. Zamjenica Ostriž spremno je odgovarala na sva postavljena pitanja te djeci poručila da moraju slušati svoje odgojiteljice, nastavnice i nastavnike, roditelje, bake i djedove, da marljivo uče i bave se sportom, a da pritom ne zaborave i na igru.

Prije prijema u Gradskoj vijećnici, tijekom prijepodneva u gradskom parku održane su brojne aktivnosti koje su okupile veliki broj djece, a sve u organizaciji Društva Naša djeca Koprivnica, Muzeja grada Koprivnice, Gimnazije „Fran Galović“ i koprivničke Srednje škole.

Naime, Dječji tjedan obilježava se uvijek prvog punog tjedna u mjesecu listopadu, a ove godine je to od 03. do 09. listopada. Savez društava Naša djeca Hrvatske, kao nositelj Akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, odredio je zajedničku temu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u Hrvatskoj koja je posvećena igri, a sve aktivnosti provode se pod nazivom „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!“.

Isto tako, kod dječjeg igrališta u gradskom parku obilježen je Nacionalni tjedan dojenja u organizaciji patronažne službe Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Moto ovogodišnjeg tjedna dojenja je „Zauzmimo se za dojenje – edukacija i podrška“.

Uz zamjenicu gradonačelnika Kseniju Ostriž, događajima su prisustvovali i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice