HR EN

Grad Koprivnica

Obilazak novog dječjeg vrtića Jabučica uoči sutrašnjeg otvorenja

Nakon završenog tehničkog pregleda, u novoizgrađenom vrtiću Jabučica, u prigradskom naselju Starigrad, organiziran je obilazak za medije prije sutrašnjeg službenog početka rada kojem su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Novoizgrađeni objekt Jabučica, vrijedan 8,4 milijuna kuna, djelovat će u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica koji će moći primiti 60 koprivničkih mališana. Zgrada novog vrtića obuhvaća tri grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu s spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim objektima, a uređeno je i vanjsko dječje igralište s novim igralima.

„Upornost i stručnost dovela nas je do korištenja europskih sredstava pomoću kojih smo izgradili vrtić. Unatrag 10 ili 15 godina ovo je prva takva velika investicija u Starigradu. Izgradnjom ovog novog i prekrasnog objekta još smo jednom pokazali i dokazali zašto smo jedan od lidera u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te nadodao kako i dalje nastavljamo ulagati u predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje na području grada.

„U tjednima pred nama očekujemo potpisivanje ugovora za gradnju nove osnovne škole na Podolicama. Uz ova te obnovljeni Dječji vrtić Loptica, energetski obnovljene osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i Braća Radić, dolazimo do brojke od 100 milijuna uloženih kuna“, kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić, zaključivši je da je jako malo gradova u Hrvatskoj koji toliko kvalitetno brinu i ulažu u odgoj i obrazovanje.

Obilasku novog vrtića prisutan je bio i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal koji nije krio zadovoljstvo viđenim.

„Izražavam veliko zadovoljstvo svaki puta kada se neki važan objekt izgradi, a okrenut je prvenstveno našim mladim sugrađanima. Sretan sam da je upravo ovaj vrtić izgrađen u Starigradu, naselju koje svakim danom sve više raste i napreduje, kao i ostali dijelovi grada jer grad nije samo centar ili trg na kojem se nalazi Gradska vijećnica. Dodatno me veseli činjenica da smo vrtić izgradili financiran europskim novcem“, rekao je Ivan Pal.

Psihologinja Paula Kuharić, stručna suradnica Dječjeg vrtića Jabučica istakla je kako postoji veliki interes roditelja za upis djece u ovaj vrtić.

„Zahvaljujući ovome objektu za sada smo primili 52 djece, zaposlili šestero odgojitelja i dvije spremačice. Prednost nam je također što smo smješteni uz osnovnu školu“, istakla je Paula Kuharić.

Izgrađenim novim vrtićem Grad Koprivnica se približio Barcelonskim ciljevima o uključenosti u vrtić.

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice