HR EN

Grad Koprivnica

Obavijesti o koronavirusu i e-Propusnicama (na jednom mjestu)

U nastavku možete pronaći sve obavijesti Nacionalnog stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice koje se primjenjivi na područje grada Koprivnice i prigradskih naselja, odnosno putnike koji za svoje putovanje moraju ishodovati e-Propusnice.

e-Propusnice

Od 2. travnja 2020. započeo je s radom nacionalni sustav za izdavanje elektroničkih propusnica. Zahtjev za propusnicom možete poslati putem obrasca na web stranici/portalu: https://epropusnice.gov.hr/, a za ulazak na portal e-Propusnice potreban vam je NIAS elektronički identitet (trenutno je moguće koristiti preko 15 različitih sustava elektroničke identifikacije, a ako ne posjedujete niti jedan od omogućenih i prikazanih na portalu e-Propusnice, svoju elektroničku vjerodajnicu možete zatražiti online putem FINA-ine Internet usluge na ovoj poveznici.

Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice izdaje propusnice samo za HITNE slučajeve i osobama koje ni na koji drugi način ne mogu dobiti propusnicu. U takvim slučajevima, potrebno je poslati svoje osobne podatke na e-mail adresu koronavirus@koprivnica.hr ili pozivom na broj 279-555 (radnim danom od 8:00 do 12:00 sati) ili osobno na adresu gradske uprave (Zrinski trg 1, Koprivnica, dvorišni ulaz, radnim danom od 8:00 do 12:00 sati). Podaci koji su potrebni su: Ime i prezime, OIB, adresa prebivališta/boravišta, razlog putovanja, adresa odredišta putovanja, vrijeme polaska i povratka. Propusnica se može dobiti na najviše 2 tjedna iz opravdanih razloga.

Na temelju Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Koprivničko-križevačke županije od 19. travnja 2020. godine,  e-propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije.

 • Učestala pitanja i odgovori za e-Propusnice možete pronaći ovdje.
 • Tko sve može podnijeti zahtjev za izdavanjem e-Propusnice i na koji način, odnosno kojem nadležnom tijelu, možete pročitati na ovoj poveznici i ovoj poveznici.
 • UPUTA o podnošenju zahtjeva za izdavanje e-Propusnica za obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i nužne poljoprivredne radove nalazi se ovdje, a sam zahtjev za propusnicu možete ispuniti i poslati na ovoj poveznici.
 • UPUTA za kretanje vozača teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu nalazi se ovdje.
 • Za putnike iz inozemstva koji dolaze u Hrvatsku preporuča se izbjegavanje svih putovanja – u svrhu kratkotrajnog boravka u RH – koja nisu žurna! Više pročitajte ovdje.

 

Obavijesti o koronavirusu

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici  www.koronavirus.hr ili pozivom na nacionalni broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

 • Pravilno pranje ruku pronađite ovdje.
 • Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore možete pronaći ovdje.
 • Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pronaći ovdje.
 • Preporuke za očuvanje zdravlja osobama životne dobi 60+ i osobama oboljelim od kroničnih bolesti možete pronaći ovdje.
 • Upute za predstavnike stanara – održavanje higijene i čistoće zajedničkih prostora za stanare stambenih zgrada, možete pronaći ovdje.
 • SAMOIZOLACIJA – tko sve treba biti u njoj i pravila koja trebaju poštovati ukućani osobe koja je u izolaciji pronađite ovdje.
 • ODLUKU o dopuni ODLUKE o radnom vremenu trgovina u razdoblju Uskrsa možete pronaći ovdje.
 • ODLUKU i dopuni ODLUKE o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj možete pronaći ovdje.
 • ODLUKU o radu TRŽNICA možete pronaći ovdje.
 • Mjere Vlade RH za dodatnu likvidnost poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima možete pronaći ovdje.
 • Obavijest MUP-a o novom načinu preuzimanja dokumenata možete naći ovdje.
 • SVE Odluke Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom na jednom mjestu.

 

NAPOMENA: Sadržaj i obujam ovih obavijesti podložan je promjenama u skladu s uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoga savjetujemo da redovito pratite sve nove obavijesti.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice