HR EN

Grad Koprivnica

Obilazak radova Ulica Ivana Meštrovića

Novo uređenje načina parkiranja u Ulici Ivana Meštrovića

Grad Koprivnica je u sklopu održavanja nerazvrstanih cesta, danas 8. travnja 2021. godine započeo radove na sanaciji kolnika u dijelu Ulice Ivana Meštrovića u Koprivnici. Rekonstrukcija se odvija u dijelu ulice od raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe (i Trgom slobode) do raskrižja s Trgom podravskih heroja (i Ulicom hrvatskih branitelja).

Radove su danas obišli gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić.

Uz samu rekonstrukciju kolnika ide i novo uređenje parkirnih mjesta. Naime, dio Ulice Ivana Meštrovića je prometno obrađen unutar europskog projekta „Take a break“, koji provode Grad Koprivnica i Udruga roditelja u akciji „Roda“ iz Zagreba. S obzirom da je ovaj dio ulice definiran kao opasno prometno mjesto kroz projekt je izrađeno novo prometno rješenje u cilju povećanja prometne sigurnosti – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Novo prometno rješenje unutar prometnog elaborata izrađeno je od strane Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu, a isto će osim povećavanja prometne sigurnosti, osobito školske djece, omogućiti i uređenijeg načina parkiranja.

Nakon uklanjanja oštećenog asfaltnog sloja, obavit će se podravnanje postojećeg kolnika i korekcija visine slivnika nakon čega će se povući novi sloj asfalta. Dužina rekonstrukcije iznosi oko 150 metara što je oko 1600 metara četvornih rekonstruirane asfaltne površine. Izvođač radova je Koming d.o.o., Koprivnica

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice