HR EN

Grad Koprivnica

NOVI STANARI U CVJETNOJ – Sabina i Ivan Grgačić pronašli idealni stan

Pri kraju je izgradnja obiteljske kuće sa šest stanova u Cvjetnoj ulici u koju će se do kraja ove godine useliti i prvi stanari, a za osmišljavanje i planiranje projekta zadužena je Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice. Sabina i Ivan Grgačić nakon dugogodišnje potrage za idealnim domom oduševili su se obiteljskom kućom u Cvjetnoj te su u njoj odlučili kupiti stan. Kada su poslali upit za kupnju, već su pomalo izgubili svaku nadu da će u Koprivnici pronaći stan koji bi odgovarao njihovim potrebama.

Nakon razgledavanja gradilišta i plana stana, shvatili su da je stan idealan za njih, a ovaj je izvođač bio povoljniji za 200 do 300 eura po četvornom metru, što je dodatno učvrstilo njihovu odluku. Novac koji su uštedjeli kupnjom ovoga stana bit će im dostatan za kupovinu namještaja.

Njihov stan ima 78 četvornih metara uz kojih ide i 184 „kvadrata“ vrta, parkirno mjesto te spremište, a ispunjava sve njihove želje. Jedan od glavnih uvjeta bio je da je stan čvrste gradnje, od betonskih zidova i sa što manje knaufa. S vanjske strane kuće nalazi se izolacija debljine 20 centimetara pa će ostvariti i velike energetske uštede. Kuća se sastoji od prizemlja i kata pa neće imati dojam da žive u stambenoj zgradi već će se osjećati kao da stanuju u kući.

Cijena četvornog metra je 1250 eura, a kamate su 2,7 posto jer APOS ima posebne ugovore s bankama. Grgačići su odabrali banku koja je najbolje zadovoljavala njihove potrebe te su se za kupovinu stana zadužili na 12 godina, ali su zadovoljni budući da su dobili znatno povoljnije uvjete nego što inače vladaju na tržištu.

Predstoji im uređenje, a nadaju se da će ovaj Božić biti prvi koji će proslaviti u novom domu.

S nestrpljenjem iščekuju i upoznavanje s novim susjedima i nadaju se da će se u budućnosti u Koprivnici izgraditi još povoljnih stanova za mlade jer mnogi njihovi prijatelji još nisu pronašli svoj dom.

 

APOS nastavlja s izgradnjom povoljnih stanova 

Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice je po Programu društveno poticane stanogradnje u Gradu Koprivnici izgradila 83 stana smještena u „Zelenom kvartu“ na Lokaciji Lenišće – istok.

Trenutno Agencija na lokaciji „Cvjetna“ u Ulici Ruđera Boškovića bb gradi dvije stambene kuće sa šest stambenih jedinica po Programu društveno poticane stanogradnje. Svaka kuća sastoji se od dvije etaže (prizemlja i kata). Dvije stambene jedinice su jednoetažne, jedna je dvoetažna, a sve imaju zaseban ulaz izvana. Stanovi su trosobni, troiposobni te četverosobni veličina od 77,67 do 106,26 četvornih metara. Svaki ima spremište, parkirno mjesto i vrt. Predviđena prodajna cijena za kuću 1. iznosi 9468,06 kuna po metru četvornom, cijena kuće 2. iznosi 9490,11 kuna, dok cijena vrtova stanara za obje kuće iznosi 50 kuna po četvornom metru.

Kuće će biti energetskog razreda „B“ s predviđenim podnim grijanjem, regulacijom temperature zraka u svakoj prostoriji zasebno, keramikom prve klase, kvalitetnim sanitarijama, kliznim stijenama te pet godina jamstva.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice