Novi programi Dječjeg vrtića Tratinčica obilježili početak pedagoške godine


Objavljeno: 04.09.2018 — Pregledano: 190 puta

U ponedjeljak 3. rujna započela je nova pedagoška godina. S njom polaznike Dječjeg vrtića Tratinčica dočekale su i nove aktivnosti i programi kreirani temeljem provedene ankete u vrtiću. Novosti su na konferenciji za medije predstavili gradonačelnik Mišel Jakšić i ravnateljica vrtića Ida Šipek.

Od ove pedagoške godine ponudit ćemo produženi boravak djeci i to u centralnom objektu vrtića te u objektu Loptica – rekla je ravnateljica Ida Šipek i napomenula kako točan broj djece korisnika produženog boravka još nije poznat, a pretpostavka je da će biti oko 10 djece po svakom objektu.

Za potrebe provedbe ove aktivnosti zaposlena je dodatno jedna odgojiteljica. Rano vrijeme navedenih objekata produžuje se do 18.00 sati.

Prošle pedagoške godine u vrtiću se provodio program engleske grupe, koji je dao dobre rezultate pa se ove pedagoške godine kreće s integriranim širenjem znanja engleskog jezika tijekom svakodnevnih aktivnosti.

Djeca će u različitim objektima moći učiti engleski, informatiku, također program ćemo proširivati sa specifičnim područjima rada, kao što je primjerice sportski program – istaknula je ravnateljica Šipek.

Podršku u provedbi aktivnosti Dječji vrtić Tratinčica ima od strane Grada Koprivnice.

Moram istaknuti da sam ponosan na tim koji radi u našem vrtiću predvođen ravnateljicom Idom Šipek. Svi iskoraci napravljeni u predškolskom odgoju i sve aktivnosti koje su pred nama vjerujem da će omogućiti da Koprivnica i dalje bude jadan od vodećih gradova po ulaganju u one koji su najvažniji, a to su naši najmlađi – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Važno je za istaknuti kako će zahvaljujući sredstvima Europske unije i Grada Koprivnice centralni objekt Dječjeg vrtića Tratinčica biti energetski obnovljen. Riječ je o projektu prijavljenom na Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima. Odobrena su sredstva u iznosu 405 tisuća kuna te će Grad uložiti još toliko.

Na konferenciji za medije prisutne su bile zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Ana Mlinarić.