HR EN

Grad Koprivnica

Nove tri knjige Meridijana predstavljene koprivničkoj publici 

Tri knjige u izdanju Meridijana predstavljene su u četvrtak, 15. listopada 2020., uz preporučene epidemiološke mjere zaštite, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici. Prva je „Narodne knjižnice u tranziciji“ dr. sc. Dijane Sabolović-Krajine, donedavne ravnateljice te knjižnice, koja savjetuje kako da se knjižnice prilagode digitalnom dobu. Druga je „Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku“ Ranka Pavleša, inače zaposlenog u računovodstvu Podravke, koji piše povijesne knjige na visokoj znanstvenoj razini. Treće djelo su „Novele – Priče s carinske brklje, iz sudnice i svakodnevice“ jednog od najpoznatijih koprivničkih i hrvatskih novinara Jove Rojčevića. On nije samo ukoričio svoje zanimljive članke, nego ih je literarno dogradio i obogatio, a iz njih izbija poseban senzibilitet za malog čovjeka koji je došao pod udar represije u vremenima s kraja prošlog sustava.

Program je vodila direktorica i urednica Meridijana, Petra Somek, a obogatile su ga Klara Somek i Sarah Puškaš u violinskim duetima. Srdačni domaćini bili su ravnatelj knjižnice Karlo Galinec i suradnici.

Uz autore, govorili su Dunja Marija Gabrijel, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić i dr. sc. Petar Feletar iz Meridijana. Potonji je prenio pozdrave glavnog urednika kuće, akademika Dragutina Feletara, upravo proglašenog i počasnim građaninom Koprivnice te naveo niz novih djela na kojima njegov otac upravo radi.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice