HR EN

Grad Koprivnica

NK Močile

„NK Močile“ dobit će nove sportske objekte

U četvrtak 06. svibnja 2021. godine u gradskoj vijećnici Grada Koprivnice održana je prezentacija izrađenog projekta za planiranu izgradnju sportskog objekta, rasvjete igrališta i uređenja okoliša uz pristupnu prometnicu „Nogometnog kluba Močile“ u Koprivnici.

Predstavnicima Kluba Željku Sokaču i Nikoli Barbariću projekt su predstavili Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, Mario Perković, pomoćnik pročelnika, Zoran Šepec, projektant građevinskog dijela projekta iz tvrtke Elit Biro i Vladimir Škrinjar, projektant eletrotehničkog dijela projekta iz tvrtke Komunalac Koprivnica. Predstavljanju je prisustvovao i Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Nogometni klub Močile razvija sportski duh u tom djelu grada. Imaju kvalitetnu školu nogometa za naše namlađe i odlučili smo zajedno krenuti u investiciju vrijednu oko milijun kuna. Napokon ćemo osigurati Močilama da imaju adekvatne sportske, odnosno natjecateljske uvjete na svom sportskom terenu. Drago mi je da je prva njihova reakcija o projektu i ideji bila pozitivna i zajedno ćemo projekt ostvariti – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

U sklopu navedenog zahvata predviđena je izgradnja i uređenje novog pratećeg sportskog objekta uz nogometno igralište, s potrebnim pratećim sadržajima za korisnike i gledatelje te kompletnom potrebnom komunalnom infrastrukturom, kako bi se korisnicima omogućili primjereni uvjeti za igranje i treniranje, kao i za održavanje natjecanja odnosno nogometnih utakmica seniorskih momčadi i mlađih kategorija odnosno škole nogometa, prema propisanim kriterijima Hrvatskog nogometnog saveza.

Pored navedenog predviđena je i izgradnja rasvjete nogometnog igrališta koja bi omogućavala korištenje sportskog terena i u večernjim satima, čime bi se povećali kapaciteti odnosno produžili termini održavanja sportskih aktivnosti.

Zatvoreni prostori novoprojektiranih pratećih sportskih objekata predviđeni su kao kontejnerski sklopovi koji se sastoje od gotovih tipskih kontejnera, potpuno opremljenih u skladu s namjenom pojedinog prostora.

U sklopu navedene izgradnje predviđa se izgradnja pristupne prometnice, izgradnja parkirališta te njeno osvjetljavanje kao i uređenje okoliša cijelog sportskog objekta.

Navedeni radovi započeli bi sredinom ove godine, a završetak istih predviđen je u proljeće 2022. godine.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice