HR EN

Grad Koprivnica

Drugo polugodište koprivničke škole započinju sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja

Nemčići započinju provedbu novog europskog projekta

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski prepoznatljiva je po uspješnoj provedbi europskih Erasmus+ projekata. Dosad su završili KA1 projekt „Perpetuum mobile“ u sklopu kojeg su učitelji, ravnateljica i stručni suradnici stekli nova iskustva iz sedam različitih europskih zemalja. Jedan od rezultata ovog projekta je i Europski kutak – specijalizirana višenamjenska multimedijska prostorija namijenjena školskim europskim projektima.

Nedavno je odobren i najnoviji KA1 projekt „Perpetuum mobile – Krug vrlina“ te s provedbom kreće u školskoj godini 2021./2022. Školski Erasmus tim čini osam osoba različitih profila: ravnateljica, učitelji engleskog i njemačkog j., matematike, kemije i biologije, glazbene kulture i dvije učiteljice razredne nastave. Ovaj projekt je od velike važnosti za školu jer uključuje četiri nova člana koji su se pridružili timu.

Šest učitelja posjetit će estonsku školu i promatrati rad učitelja u razredu, metode koje primjenjuju,  omjer teorije i prakse, odnos učenika prema školi i učenju, uporabu IKT alata itd. Posebnost estonskog obrazovnog sustava je naglasak na praktičnoj primjeni znanja. Učiteljica engleskog jezika će učiti o kreativnoj metodici engleskog jezika na tečaju u Škotskoj kojom će olakšati učenicima usvajanje stranog jezika, a ravnateljica će u Španjolskoj učiti o stvaranju pozitivnog radnog ozračja i okruženja.

Ovaj projekt nastavak je prethodnih projekata Perpetuum Mobile i Perpetuum Mobile: Evolucija, stoga i dodatak  Krug vrlina jer se, uz stjecanje potrebnih kompetencija, stvara zdrava jezgra motiviranih i educiranih ljudi koji će izraditi i provoditi pozitivnu, inovativnu i razvojnu  strategiju djelovanja škole.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice