HR EN

Grad Koprivnica

Nemčići proslavili završetak nastavne godine i promovirali novi broj Krijesnica

U sportskoj Dvorani „Branimir“ Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ održana je svečanost na kraju nastavne godine i podjela svjedodžbi učenicima osmog razreda.

Bila je ovo velika svečanost jer su se uz učenike 8. razreda, članove Učiteljskog vijeća okupili i  svi učenici koji su se ove školske godine osobito istaknuli svojim postignućima.

Osmaši su se dirljivim govorom najučenika 8.d razrednog odjela i Dječjeg gradonačelnika Gregora Gašparića oprostili od svojih razrednika, ali i od ravnateljice Gordane Gazdić-Buhanec.

Odlikaši koji su sve razrede završili s odličnim uspjehom nagrađeni su prigodnim knjigama. Osim toga, pohvaljeni su i svi učenici koji su u školskoj godini 2021./2022. postigli uspjeh – na natjecanju, na likovnom ili literarnom natječaju, u sportu…

Na svečanosti je održana i promocija školskog lista „Krijesnice“ pod novim uredništvom. Uređivati list koji izlazi od 1962. godine velika je odgovornost, ali i čast.

Na promociji se još jednom čestitalo i zahvalilo  bivšim urednicama, učiteljicama hrvatskog jezika Mariji Levak, Aniti Ružman-Branković i Mihaeli Juriša pod čijim je uredništvom školski list bio na državnoj razini smotre LiDraNo te proglašen jednim od najboljih tiskanih školskih listova u Republici Hrvatskoj.

Ove su se godine mlade novinarke pod budnim okom urednica Natalije Sočev, Maje Treščec i Paule Rajh trudile vjerno dočarati proteklu školsku godinu i dati pregled zbivanja u našoj školi.

Novost u ovogodišnjim „Krijesnicama“ su kuponi koji mogu „olakšati“ boravak u školi. Osim toga, dijelovi „Krijesnica“ pisani su i fontom prilagođenim učenicima s disleksijom.

List je podijeljen na tri cjeline – prvu cjelinu čine obljetnice, u drugoj su cjelini opisani Erasmus + projekti na kojima su učitelji sudjelovali ove školske godine, a treću cjelinu prigodno nazvanom Škola koju volim čine članci vezani uz svakodnevna događanja iz škole.

Ove školske godine uz brojne uspjehe slavimo i pregršt obljetnica – 65. obljetnicu škole kao osmoljetke, 60 godina od izlaska prvog broja „Krijesnica“, 20 godina Međunarodne ekoškole, 15 godina provođenja CAP programa prevencije zlostavljanja djece i mladih u našoj školi, 15 izložbi gljiva, 10 godina Učeničke zadruge „Nemčićevi suncokreti“, 10 godina Male koprivničke škole keramike, 10 radionica fotografije Camerom obscurom i 10. raspisani Natječaj za najljepši dječji putopis „Putositnice“.

Nemčići su ponosni na sve obljetnice koje slave, na sve uspjehe svojih učenika, na svaku njihovu osvojenu medalju, svaki nagrađeni likovni i literarni rad. Na svaku pozitivnu ocjenu!

Žele da je takvih uspjeha svake godine sve više!

Tekst i foto: OŠ “A.N.G.”

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice