HR EN

Grad Koprivnica

“Nemčići” najbolji “igrači” u STEM području

Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ i ove je godine dokazala da je s pravom bije glas najbolje osnovne škole u Županiji, barem što se STEM područja tiče.

Inače, STEM je zapravo akronim sastavljen od riječi science, technology, engineering i mathematics; što znači da obuhvaća četiri obrazovna područja: prirodne znanosti, informatiku, inženjerstvo i matematiku.

Naime, ANG-ovci su osvojili većinu prvih mjesta u Županiji na natjecanjima iz STEM  područja. Mnoge od tih malih genijalaca očekuje i Državno natjecanje, a u nekim kategorijama  i međunarodna razina natjecanja. Spomenut ćemo samo najuspješnije ovogodišnje STEM-ovce, iza kojih stoji mnogo rada kako njih samih tako i i veliki angažman njihovih mentora.

Zanimljivo je da su učenici OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ najbolji matematičari u konkurenciji i petih i šestih i sedmih i osmih razreda.

Najbolji su kemičari i u sedmom i u osmom razredu; najbolji biolozi u konkurenciji osmih razreda; najbolji iz Osnova informatike; najbolji iz astronomije u 5. i 6. razredu.

Nadalje, iz fizike su najbolji u Županiji i među sedmašima i među osmašima.

I u državnoj ATOM ligi, ekipnom natjecanju u kojem se rješavaju zadaci iz kemije, matematike i fizike u konkurenciji 219 osnovnih škola dvije ekipe „Nemčića“ drže 3. i 11. mjesto u Hrvatskoj.

Isto tako,  u konkurenciji 69 ekipa iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Slovenije. osvojili su i veliko 2. mjesto na robotičkom natjecanju RoboCup junior Croatia 2024. i putuju na Europsko prvenstvo u Hannover.

Svim učenicima želimo puno uspjeha na daljnjim natjecanjima i vjerujemo da ćemo o njihovim postignućima s ponosom još puno puta pisati!

Izvor: OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice