HR EN

Grad Koprivnica

“Nemčići” će sudjelovati na državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

“Nemčići” nastavljaju nastupima na državnim natjecanjima. Ovaj puta na 32. državnoj Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, a sudjeluju članovi Učeničke zadruge “Nemčićevi suncokreti”. Smotra će se održati  virtualno, od 26. do 30. listopada 2020. Po propozicijama, predstavlja se samo jedan proizvod.

Učenička zadruga „Nemčićevi suncokreti“ osnovana je 2012. godine. Ima 6 sekcija, a pohađaju je učenici od 1. – 8.razreda. To su: Izdavačka sekcija, Ekološka sekcija , Keramičarska sekcija, Botanička grupa , Radionice papirnatih rukotvorina te Umjetnička sekcija. Školska zadruga aktivna je tijekom cijele školske godine na pr.  u Božićnoj bajci, Vuzmenoj košarici,

Renesansnom festivalu. Svake godine sudjeluje  na Županijskoj smotri zadruga .

Keramičarska sekcija, koja se inače bavi izradom tzv. male plastike, za sudjelovanje na državnoj smotri odabrala je izradu keramičkih natpisnih pločica za bilje. Natpisna pločica je dekorativna oznaka za bilje kojom se označava vrsta biljke u vrtu ili mini vrtu. Prvenstveno je namijenjena za mini začinske vrtove za balkone i prozore no može se koristiti i u vanjskom vrtu. U izradi pločica sudjelovali su mali keramičari Lucija Petričić i Kai Katar Novak, mentorica im je ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec.

Nastup na državnoj smotri je vrlo zahtjevan tako da su u pomoć  pri snimanju procesa nastajanja proizvoda priskočili članovi FVD Mravec, snimatelj Marko Kovač i voditeljica Karmen Bardek. Intenzivno druženje je trajalo cijeli tjedan, a pri uređenju izložbenog prostora pomagale su Martina Hegedušić i Jelena Sabolić, voditeljice zadruge. Nakon smotre moći će se pogledati i film kojim se nastupa na smotri.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice