Natjecanje iz matematike Mathema 2017.


Objavljeno: 19.05.2017 — Pregledano: 3.086 puta

U Koprivnici se danas, 19. svibnja, održava matematičko natjecanje Mathema koje je okupilo vrsne matematičare iz 65 škola s područja 16 hrvatskih županija.

Mathema je najveće ekipno natjecanje iz matematike u Hrvatskoj i jedan od projekata Udruge mladih koprivničkih matematičara.

Otvorenju natjecanja u OŠ “Braća Radić” ispred Grada Koprivnice prisustvovao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, ispred Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, zamjenik župana i ispred Agencije za odgoj i obrazovanje Mirjana Konosić, viša savjetnica za matematiku.

Želim vam svima puno uspjeha danas na natjecanju kao i u brojnim projektima koje ćete moći kao vrsni matematičari napraviti za svoj kraj i cijelu našu zemlju. Čestitam organizatorima na čelu sa ravnateljem Krešom Grgacom i predsjednicom Udruge mladih koprivničkih matematičara Marom Grašić. Drago nam je da možemo podržati ovakvo veliko natjecanje, da u Koprivnici ima interesa za razvoj matematike i za razvoj tehničkih znanosti jer mislim da upravo u tome leži budućnost našega grada. – rekao je Mišel Jakšić i zaželio dobrodošlicu natjecateljima u grad Koprivnicu.

Natjecanje se održava na dvije lokacije i to za 1100 učenika osnovnih škola  u prostorijama Osnovne škole „Braća Radić“, a za  250 učenika srednjih škola u prostorima Gimnazije „Fran Galović“.

Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Ovaj projekt financijski je podržao Grad Koprivnica.