HR EN

Grad Koprivnica

Nastupom „Splitskih virtuoza“ dvorana “Domoljub” zasjala u reprezentativnom izdanju

Dvorana „Domoljub“ je prekrasnim koncertom „Splitskih virtuoza“  koji se održao uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, ponovo otvorila svoja vrata za sve ljubitelje željne kulturnih programa. Mnogi uzvanici i gosti su uživali u „pomlađenoj“ dvorani koja ove godine slavi jubilarni 100. rođendan te je zaslužila renovaciju kako bi bila sačuvana za generacije koje dolaze. Uvodnim riječima zahvale okupljenima se obratila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Maja Holek, pri čemu je podsjetila na sve zahvate koji su napravljeni na dvorani da bi zasjala u punom reprezentativnom sjaju.

Hvala svima od srca koji su bili uz nas za vrijeme renoviranja, kroz razne podrške i savjete. U siječnju ove godine završeni su radovi na stabilizaciji i ojačanju temeljnog tla zgrade, u veljači radovi na sanaciji vanjskog vodovoda i kanalizacije, a zatim su se radovi premjestili u unutrašnjost dvorane. Nakon detaljne analize stanja dvorane i utvrđivanja koje je radove potrebno učiniti kako bi dvorana bila sigurna za korištenje, krenulo se s radovima na sanaciji pukotina na zidovima, sanacijom nadvoja nad pozornicom, s radovima na hidroizolaciji zidova, soboslikarskim radovima te obnovom rasvjetnih tijela.  Stolice su tapecirane, a izrađeni su i novi kazališni zastori, koji dvorani daju dodatnu eleganciju. Saniralo se i uredilo i dvorišno pročelje. Ukupna vrijednost svih navedenih radova je gotovo milijun i sto tisuća kuna. Za kraj moram reći da su troškovi u  potpunosti pokriveni sredstvima Grada Koprivnice te sredstvima Učilišta“, zaključila je ravnateljica Maja Holek

Na početku svojeg pozdravnog govora gradonačelnik Mišel Jakšić je zaključio, da večerašnji dolazak mnogobrojnih građana pokazuje da je „Domoljub“ svima nedostajao te se zahvalio što su svojim dolaskom i podrškom pokazali koliko im je stalo do ove dvorane da zasja u jednom novom sjaju i ruhu. Posebno je u nastavku govora  pohvalio naše obrtnike.

Veliko hvala obrtnicima koji su pokazali da i naše domaće, lokalne snage mogu voditi ovakvu veliku i važnu investiciju koja je imala posebne zahtjeve zbog konzervatorskih uvjeta“, te nadodao kako je lako s gledišta Grada Koprivnice uložiti i podržati, kad imaš ljude koje trebaš podržavati koji znaju u kojem smjeru trebaju voditi svoje ustanove i institucije. Na kraju govora je gradonačelnik Jakšić od prisutnih zatražio veliki pljesak za ravnateljicu Maju Holek koja je dala cijelu sebe i više da ovaj projekt obnove dvorane „Domoljub“ zaista uspije kako je bilo i planirano.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, u ime Grada Koprivnice prisutni su bili i njegova zamjenica Melita Samoborec, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, pročelnici Ana Mlinarić, Tomislav Golubić i Dario Jembrek te mnogobrojni Gradski vijećnici i predstavnici Gradskih ustanova i institucija. U ime Koprivničko-križevačke županije prisutni su bili zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

 Proslava otvorenja „Domoljuba“ nastavlja se u petak, 18.listopada u 18:00 sati predstavom za djecu „Vuk i sedam kozlića“ Lutkarske scene Ivana Brlić Mažuranić. U nedjelju, 20. listopada  u 19:30 sati na rasporedu je predstava UO Tragači i kazališta KNAP „Nora-trenutak pobune“.

 

 

 

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy