HR EN

Grad Koprivnica

Nastupni posjet veleposlanika Republike Mađarske Nj. E. Dr. Csaba Demcsáka Gradu Koprivnici

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić primio je, u četvrtak 14. srpnja 2022. godine, u nastupni posjet veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj Nj. E. dr. Csaba Demcsáka.

Tijekom sastanka razgovarali su o aktualnim političkim i gospodarskim temama, kapitalnim ulaganjima u infrastrukturu kroz projekt aglomeracije, izgradnju drugog kolosijeka te izgradnje i rekonstrukcije obrazovnih ustanova. Isto tako, gradonačelnik je upoznao veleposlanika sa Programom prekogranične suradnje INTERREG V-A Hrvatska-Mađarska koji doprinosi jačanju ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije Europske unije baveći se problemima koji nadilaze granice između različitih zemalja ili regija.

„Izuzetno nam je drago da možemo ugostiti veleposlanika zemlje koja nam je bliska u toliko mnogo područja. Mogu reći da sa mađarskim kolegama imamo samo pozitivna iskustva, bilo da se radi o europskim projektima ili o društvenim i kulturnim poveznicama kroz gradove prijatelje Kaposvár i Heviz“, rekao je gradonačelnik Jakšić te iskoristio priliku i pozvao veleposlanika Demcsáka da idući mjesec posjeti Renesansi festival na što je veleposlanik potvrdno odgovorio.

Veleposlanika Demcsáka impresionirala je činjenica kako manji grad poput Koprivnice, ima jake gospodarske subjekte poput Podravke, Belupa, Carlsberga, Hartmanna, Vemo tradea, Pampa tea ili novčarske institucije Podravske banke. Isto tako, iskazao je veliko zadovoljstvo što je Koprivnica postala pravi sveučilišni grad, kao i grad koji ulaže velike napore u odvajanje komunalnog otpada i ulaže u zelenu energiju.

„Republika Mađarska nastavit će ulagati u regije u kojima živi mađarska nacionalna manjina te ćemo nastaviti zajedno raditi na Programima koji potiču trend ulaganja u regionalna područja Republike Hrvatske koja graniče s Republikom Mađarskom. Posjet vašem gradu čini mi jedno veliko zadovoljstvo i preporučit ću ga svim mojim kolegama i prijateljima“, zaključio je veleposlanik Demcsák.

Sastanku su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, pročelnici Zdravko Punčikar i Dario Jembrek, direktorica Enter Koprivnica Aldijana Matić Horvat, diplomat za EU poslove Dusán Horváth i ataše za ekonomske poslove Botond Riczkó.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice