HR EN

Grad Koprivnica

Sastanak Koprivničke vode

Nastavlja se provedba projekta Aglomeracije Koprivnica

Nastavlja se s provedbom projekta Aglomeracije Koprivnica vrijednog 410 milijuna kuna. U Koprivničkim vodama održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali Mišel Jakšić, gradonačelnik, Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda, Sandra Sinjeri zamjenica direktora Koprivničkih voda te ostali sudionici projekta.

Za Tender I dana 18. siječnja potpisan je ugovor za obuhvat općina oko grada Koprivnice.

Od potpisivanja ugovora riješeni su svi dionici projekta, odnosno ugovoren je nadzor, definiran je voditelj projekta te je izvođač radova uveden u posao. Sada se čeka donošenje izvedbenog projekta te bageri mogu na gradilišta – rekao je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Velika podrška u provođenju projekta su predstavnici Hrvatskih voda.

Obilazeći teren tražimo načine kako bi potencijalne probleme, koje takav veliki projekt za sobom nose, prevenirali. Također, pratimo dinamiku projekta kako bi se uvjerili da ono što je ugovorom regulirano bude i realizirano, a to se odnosi na cijene, kvalitetu radova i rokove – rekao je Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

Iz Koprivničkih voda su istaknuli kako Tender II koji se odnosi na obuhvat područja grada Koprivnice u pripremi te se kroz deset dana očekuje donošenje odluke.

Najveći europski infrastrukturni projekt u povijesti grada Koprivnice i Koprivničko križevačke županije, kad pričamo lokalnoj komponenti, ulazi u svoje veliko finale, odnosno poslaguju se zadnje stvari oko potpisivanje tendera. Nakon toga slijedi i samo povlačenju nove vodovodne i kanalizacijske mreže i rekonstrukcija postojeće – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik te se zahvalio timu iz Koprivničkih voda i Davoru Vukmiriću iz Hrvatskih voda.

Projekt Aglomeracija Koprivnica se provodi na području grada Koprivnice i općina Peteranec (naselje Sigetec), Đelekovec (naselje Đelekovec), Koprivnički Bregi, Rasinja (naselja Rasinja i Subotica Podravska), Drnje (naselja Torčec, Botovo, Drnje) i Hlebine (naselje Hlebine). Bespovratna sredstva su u udjelu 69,2 posto od prihvatljivih troškova, odnosno iznose 283 816 878,32 kuna. Preostali dio, 126 256 436,41 kuna sufinanciraju Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite, okoliša i energetike, općine, Grad Koprivnica i Koprivničke vode.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice