HR EN

Grad Koprivnica

Nakon Uskrsa učenicima PŠ Vinica posluživat će se topli obroci u novoj blagovaoni

Gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno je s zamjenicom Melitom Samoborec i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Anom Mlinarić obišao novoobnovljenu blagovaonu i kuhinju u Područnoj školi Vinica. Investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna riješen je problem prehrane za 70 učenika koji nastavu pohađaju u dvije smjene.

Vrlo je zadovoljna s završetkom rekonstrukcije bila ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović koja se posebno zahvalila Gradu i gradonačelniku.

„Najveći problem bila nam je priprema toplog obroka. Godinama se pričalo o tome kako će se to izgraditi, a sada se napokon i realiziralo zahvaljujući Gradu Koprivnici i gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji ne samo da je obećavao nego je to i izvršio. Drago mi je da su pronađena sredstva za ovaj predivan prostor u kojem će djeca imati topli obrok koji se više neće morati kuhati i dostavljati iz matične škole. Ovdje je napravljeno veliko ulaganje, djeca su presretna i jedva čekaju da kuhinja proradi“, naglasila je ravnateljica Prelogović.

U kuhinji će se zaposliti kuharica koja će biti zadužena za kuhanje i podjelu obroka. Zaposlena je i spremačica kojoj će biti briga oko vođenja čistoće i dezinfekcije prostora.

Današnji obilazak završene rekonstrukcije samo je potvrda svih najavljenih obećanja u četverogodišnjem mandatu gradonačelnika Mišela Jakšića i njegovog tima.

 „Energetski smo obnovili OŠ „Braće Radić“, isto tako pri kraju je energetska obnova OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, obnovljena je PŠ „Starigrad“ i uveden je topli obrok, uskoro će biti završena izgradnja sportske dvorane kod OŠ „Đuro Ester“, a uskoro očekujemo i početak radova na izgradnji nove osnovne škole na Podolicama“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Nadodao je kako se radi o investiciji vrijednoj 1,2 milijuna kuna pri čemu je obnovljena cijela zgrada s krovištem, a uređeni su okoliš i pristup školi i dječjem vrtiću.

„To je zaslužio Mjesni odbor Vinica, kao i Područna škola Vinica i naravno, to je, kao i dvoranu, zaslužila i OŠ „Đuro Ester“ te se nadam da će biti na veliku radost svim učenicima i roditeljima“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Isto tako, spomenuo je da je na europski fond prijavljena i obnova vrtića na Vinici kojoj je procijenjena vrijednost blizu 650.000,00 kuna.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice