Nakon premijere slijedi još jedna predstava za Koprivničance


Objavljeno: 13.11.2017 — Pregledano: 378 puta

Predstava “Sjećanje vode” otvorila jedanaestu sezonu u Ludens teatru. Sudeći prema odazivu, pred Ludensom je još jedna uspješna sezona.

Mnoge osobe iz javnog života prošetale su ove subote crvenim tepihom te dale podršku svojim kolegama koji su premijerno izveli predstavu „Sjećanje vode“, nastalu po tekstu Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković. Nakon premijere uslijedila je prva izvedba, a veliki interes za predstavu još jednom je pokazao kako su Koprivničanci zainteresirani za rad ovog kazališta.

Sljedeća predstava koja će biti odigrana u Domu mladih,“ Kazalište – što, kako i zašto uopće“, također je iz produkcije Ludens teatra, a na rasporedu je 18. studenog u 20:00 sati. Ulaz na predstavu je besplatan, a gratis ulaznice se mogu podići u uredu Ludens teatra (Dom mladih/1 kat), Šarenom dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu, te na dan predstave na blagajni Doma mladih od 18:00 sati.

Predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu. Taj isti mehanizam Karel Čapek opisuje u svojem djelu davne
1925.g., a stvar s jednom malom preinakom identično funkcionira još i danas. Kazalište je složen organizam koji pokreću mnogi; od ravnatelja do portira i veliki broj upravo tih ljudi prolazi scenom. Oni predstavljaju sami sebe. Jedan od glavnih aktera same kazališne predstave je i publika pa tako i
ona predstavlja samu sebe.