HR EN

Grad Koprivnica

Nakon pola odrađenog posla, Aglomeracija Koprivnica jedan od trenutno najuspješnijih projekata u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Mišel Jakšić održao je danas radni sastanak sa dionicima na EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Koprivnica“. Razgovaralo se o redovitom praćenju stanja projekta, odnosno kako napreduje po fazama izgradnje u gradu i okolnim mjestima, a tiče se postotka uspješnosti planiranog termina rada kao i po realiziranju povučenih financijskih sredstava.

Detaljnije informacije u vezi Aglomeracije Koprivnica javnost je upoznata na konferenciji za medije koja se održala na lokaciji Čarda, kod novoizgrađenog retencijskog bazena za prihvat oborinskih voda uz koji će biti i crpna stanica.

„Zadovoljni smo tempom kojim ide Aglomeracija Koprivnica i kako sami radovi izgledaju. Važno je za napomenuti da smo prevalili prvu polovicu posla te da ulazimo te da smo ušli u drugu. Brojke nam govore da ćemo uspjeti ispoštovati zadane rokove usprkos velikim oscilacijama koje se događaju na globalnom tržištu. Radimo u nikad zanimljivijem ekonomskom trenutku, pogotovo se to tiče izvođače radova. Međutim, tim Hrvatskih voda, Koprivničkih voda i tvrtke Radnik te ostalih podizvođača i partnera je pokazao da može zajedničkim snagama iznijeti jednu takvu veliku europsku investiciju“, rekao je gradonačelnik Jakšić, zahvalivši se pritom i okolnim općinama koje sudjeluju u ovom projektu na velikoj podršci.

Koje se vrste radove izvode na pojedinim lokacijama pojasnio je uime izvođača radova Tvrtke Radnik d.o.o. Mario Biljan.

„Radimo na svim raspoloživim mjestima. Po okolnim općinama radimo na 13 lokacija sa isto toliko ekipa dok smo u samom gradu na desetak lokacija. Riječ je o rekonstrukciji vodovodne mreže, kanalizacije, isto tako radimo na tri retencijska bazena“, kazao je Biljan, koji je zamolio građane na razumijevanje zbog nedovršenosti pojedinih lokacija, a kojima je uzrok kašnjenje dobave određenih materijala.

Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras zadovoljan je sa dosad učinjenim, pošto je od potpisivanja ugovora sa izvođačem radova prošlo godinu i pol dana.

„Na pola smo puta izgradnje mreže koja je predviđena projektom da se izgradi. Izgrađeno je nešto više od 48 kilometara kanalizacijskih cjevovoda od predviđenih 100, zatim je izgrađeno i rekonstruirano 19 i pol kilometara vodoopskrbnih cjevovoda od 32 predviđena. Dosadašnja vrijednost svih izvedenih radova je 100 milijuna kuna, dok će u idućih godinu i pol dana, znači do kraja 2023. godine njihova vrijednost biti mnogostruko veća zbog velike financijske vrijednosti građevina, odnosno gradnje retencijskih bazena i crpnih stanica“, zaključio je Petras.

Kao tvrtka podizvođač u projekt je ušao koprivnički Koming d.o.o. koji svojim poznavanjem situacije u Koprivnici i okolnim općinama daje optimizam u završetak radova u zato predviđenom roku.

„Bravo Koprivnica, bravo Koprivničke vode, bravo svi ostali izvođači“, riječi su kojima se okupljenim medijima obratio zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

„Nakon današnjeg sastanka i obilaska terena, svjedočio sam ogromnom napretku u radovima u posljednjih pet, šest mjeseci. Na neki način sam sretan što je grad ovako „razvaljen“ jer ovakav sigurno neće ostati, a iz dana u dan će se vidjeti pomaci na svim mjestima gdje su u tijeku radovi. Želio bih naglasiti da je ovo jedan od 60 „privilegiranih“ projekata u Republici Hrvatskoj, Aglomeracija Koprivnica. Razlog je jednostavan. Netko je imao snage i hrabrosti, stručnog znanja i mobilizacijski pristup da bi u pravo vrijeme aplicirao i bio u toj situaciji da taj projekat bude gotov do kraja iduće godine“, kazao je Vukmirić, zahvalivši se pritom Gradu i gradonačelniku Jakšiću na izuzetnoj podršci svih koji sudjeluju u ovom projektu.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice