HR EN

Grad Koprivnica

Nakon dvije godine završen projekt KUPID

Nakon dvije godine provođenja završio je projekt Koprivničke udruge ponovno imaju dom (KUPID). Projekt je provodila Udruga Kopriva uz partnerstvo Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Grada Koprivnice. Na završnoj konferenciji projekta u Domu mladih, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž istakla je njegovu važnost.

„Mogu reći da mi je žao što ovaj projekt završava. Nekako smo se navikli da izuzetno kvalitetne radionice i edukacije koje su organizirane kroz ovaj projekt. Priredili su preko dvjesto različitih programa najviše vezanih uz održivi razvoj i zelene teme, vrijednih više od milijun i pol kuna koji su financirani iz EU fondova“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž.

Na osnovu projekta Dom mladih dobio je novu dodatnu vrijednost  i samu funkciju.

„Opremljen je i uređen ulaz u zgradu i napravljen „coworking“ prostor. Isto tako napravljena je Strategija razvoja Doma mladih koji je nastao iz samog projekta koji olakšava pristup pri realizaciji različitih scenarija korištenja prostora“, zaključila je zamjenica Ostriž.

Voditelj projekta Alen Kerovec prisjetio se početaka rada na projektu.

„Teško je sada sve zbrojiti i staviti na „hrpu“. Bilo nam je izazovno i teško jer smo počeli raditi za vrijeme lockdowna, a kasnije uz mnogobrojna ograničenja. Međutim, na kraju smo uspjeli i zaista smo prezadovoljni. Udruga Kopriva je bila nositelj, ali projekt je s nama provodilo još 12 koprivničkih udruga i četiri udruge izvana. Proveli smo 224 aktivnosti u kojima je sudjelovalo više od 1.600 korisnika. Jedan od najvećih uspjeha ovog projekta su naši volonteri kojih je bilo 67“, zaključio je Kerovec.

Završnoj konferenciji prisustvovali su i ravnateljica POU Koprivnica Maja Holek, članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat i pročelnik odjela za logistiku i održivu mobilnost Sveučilišta Sjever Krešimir Buntak.

Sam završetak projekta dogodit će se ove subote u Domu mladih kada će se održati Večer nezavisnog kratkog filma.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice