HR EN

Grad Koprivnica

„Najljepše odrastanje je odrastanje u obitelji“, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec na obilježavanju 5. obljetnice Centra Svitanje

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje danas je prigodnim programom obilježio 5. obljetnicu djelovanja.

„Osjećam se posebno ponosnim što pomažemo mladim ljudima da oblikuju svoju budućnost i sudjelujemo s voljom i ljubavlju u njihovu odgoju i razvoju. Kada govorimo o odgoju, ne možemo ne govoriti o ljubavi jer odgoj je ljubav koja čini da netko živi, izrasta, raste…Pored ljubavi, korisnicima u našem centru, osiguravamo izuzetne stručnjake, ugodno ozračje, osmišljeni odgojni program i uzorno odgojno iskustvo. Nastojimo sve naše korisnike upoznati s lijepim stvarima koje u njima mogu probuditi radost i ugodne osjećaje“, izjavio je prilikom uvodnog govora ravnatelj Centra Svitanje Mladen Fajdetić.

U ime Grada Koprivnice sa nekoliko lijepih pozdravnih riječi obratila se zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

„Izuzetno smo ponosni i jako nas veseli što svo ovo vrijeme možemo surađivati sa Centrom Svitanje. Prije 5 godina kada smo kretali s novim konceptom Svitanja, svi smo bili pomalo skeptični kako će to funkcionirati , ali ispostavilo se da za to nije bilo potrebe jer smo napravili dobar posao, a rezultati su više nego zadovoljavajući. Isto tako smo sretni što je Grad Koprivnica osigurao dva stana na korištenje Centru Svitanje“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te nadodala, „ najljepše odrastanje je odrastanje u obitelji“.

„Kada čovjek dođe u Centar Svitanje i čuje dječji smijeh, to je najbolje priznanje radu i ravnatelja i svih djelatnika“, rekao je u svome obraćanju okupljenima zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu Ustanova je 2. prosinca 2014. godine upisana pod nazivom Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Osnovna zadaća Svitanja je briga o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i izvan vlastite obitelji. Djeca koja iz različitih razloga nemaju adekvatne životne uvjete, u Centru svitanje pronađu drugi dom. Uz pomoć lokalne zajednice Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije korisnici se bez poteškoća prilagođavaju na novu životnu sredinu. Centar Svitanje pruža socijalne usluge poludnevnog boravka u Koprivnici te u suradnji s Varaždinskom županijom razne edukacije i socijalnu uslugu savjetovanja i pomoć biološkim, udomiteljskim obiteljima i djeci.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice