HR EN

Grad Koprivnica

Najavljeni 27. Podravski motivi

Podravski motivi, najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom ovog će se vikenda, 3. i 4. srpnja, održati po 27. puta. Na prostorima Gradskog parka i Zrinskog trga posjetitelji će moći uživati u mnogobrojnim kulturno-povijesnim i zabavnim sadržajima samog grada Koprivnice i cijele Podravine.

Bogati programski sadržaj na današnjoj su konferenciji za medije predstavili direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednik udruge Anno Domini Dragutin Jeđud.

Prošle su se godine, zbog situacije s koronavirusom, Motivi održali u jesenskom terminu, što se u konačnici svidjelo i sudionicima i posjetiteljima manifestacije.

„Ove godine smo odlučili da će Podravski motivi imati dva izdanja: ljetno i jesensko. Vikend koji je pred nama bit će posvećen koprivi. Ona veže Podravske motive, priču koja je Turistička zajednica pokrenula prije 18 godina i oni su izvrsna pozornica za promociju koprive. Kopriva u sebi ne nosi samo prirodni aspekt jer smo priču započeli radi povijesnog, kulturnog i umjetničkog aspekta. U tu cjelokupnu priču uspješno su se uključili i slikari počevši slikati motive s koprivom“, rekao je Renato Labazan.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž Podravske motive vidi kao uvod u ovogodišnje Ljeto na Zrinskom. Isto tako, osvrnula se na djelovanje Galerije naivne umjetnosti u protekle tri godine.

„ Jučer nam je bila treća godišnjica kako smo otvorili Galeriju naivne umjetnosti u suradnji sa Zakladom Mijo Kovačić na glavnom gradskom trgu pa je izložba naivne umjetnosti ovaj vikend izvrsna prilika da inspiriramo mlađe generacije da se krenu time baviti i da ne zaborave tradicionalne slikarske tehnike“, kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Isto tako, iskoristila je priliku da se zahvali Udruzi Anno Domini na sudjelovanju u manifestaciji s nezaobilaznom postrojbom u povijesnim kostimima koji daju dodanu vrijednost Motivima.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice