HR EN

Grad Koprivnica

Nagrađeni radovi kreativnog natječaja “Moja županija bez korupcije”

U koprivničkom Domu mladih jučer je održana svečana dodjela nagrada povodom kreativnog natječaja naziva „Moja županija bez korupcije“. Ovaj natječaj provodi se s ciljem podizanja svijesti važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju.

Na natječaj koji je bio otvoren za učenike osnovnih i srednjih škola na području županije, ukupno su pristigla 83 rada u kojem je sudjelovalo 28 mentora i 121 učenik.

Zadovoljstvo što je natječaj privukao veliki broj kreativnih radova iskazala je predsjednica Antikorupcijskog povjerenstva Renata Glavica.

„Kroz naš natječaj učenici su nam ponovno pokazali da jednu ružnu pojavu koja se događa svakodnevno svuda oko nas, možemo suzbiti na način na koji oni to najbolje vide, svojim literarnim izražavanjem“, kazala je Glavica.

Na sedmom po redu uspješno organiziranom događaju okupljenima je čestitala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

„Ovaj događaj ima puno veću i dublju pozadinu, priču i poruku svima nama, ali i cijelom društvu. One bolne točke u društvu koje želimo promijeniti, moramo doslovno mijenjati od rođenja konstantnom edukacijom. Projekt poput ovog je u biti osnovni mehanizam u metodologiji rada s djecom. Pomoću njega djeci se daje prilika da na neki drugi način gledaju na rješavanje problema u zajednici u kojoj žive“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž.

Podršku kreativcima dao je i Koprivničko-križevački župan Darko Koren.

„Veliki broj pristiglih radova pokazuje da je korupcija nažalost, vrlo bitan pojam u društvu. Antikorupcija je nešto na čemu mi kao društvo moramo raditi, a svaki od nas, svaki pojedinac mora dati puni doprinos u njenoj provedbi. Hvala svima što ste svo ovo vrijeme uz ovaj projekt i nadam se da će riječ korupcija u budućnosti sve manje biti zastupljena u svakodnevnom životu“, kazao je župan Koren.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice