HR EN

Grad Koprivnica

Na Sveučilištu Sjever održana “Kultura u fokusu”

Šestu po redu izložbu fotografskog natječaja „Kultura u fokusu“ otvorio je u četvrtak, 13. svibnja, na Sveučilištu Sjever gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Kultura u fokusu postala je nakon šest godina jedan značajan brend. Ovo je sjajna promocija Sveučilišta Sjever i Koprivnice kroz kulturu, za koju se čuje diljem Hrvatske“, rekao je prilikom otvorenja izložbe gradonačelnik Jakšić.

Na natječaj se prijavilo 80 autora sa 680 radova. Stručni žiri u sastavu, Draženka Jalšić Ernečić, Siniša Hančić, Krasnodar Peršun, Dženat Dreković i Mario Periša, kao utemeljitelj projekta, odabrali su 100 fotografija za izložbu.

Ove godine odabrana su i tri najbolja rada, autora Borne Filića, Neje Markičević i pobjednički Antona Magzana.

Kultura u fokusu ima za cilj stvaranje  fotografija i dokumentarnog materijala s umjetničkom vrijednošću, promocije kulturnog stvaralaštva, stvaranja baze fotografija za daljnja istraživanja autorskih djela, kao i poticanja kreativnog izričaja i veće zastupljenosti kulturnih sadržaja u medijima i na društvenim mrežama.
Fotografski se bilježe predstave, izložbe, performansi, koncerti, ples, muzejske izložbe, portreti umjetnika, kao i spomenička baština.

Alati za daljnju popularizaciju kulturnih i umjetničkih događaja stvaraju  se kroz natječaj, stručne evaluacije i predavanja, kao i znanstvene analize pristiglih radova, te izložbe najboljih radova.

Kroz projekt se istražuju umjetničke prakse,  fotografske geste, umjetnički doprinosi i mogućnost prezentacije umjetničkih i kulturnih dobara općenito stručnoj i široj javnosti.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice