HR EN

Grad Koprivnica

Na Sveučilištu Sjever održan uspješan Tjedan karijera

Mnogobrojne tvrtke i ustanove prepoznale su tjedan karijera UNIN Connect Week koji se održavao od 16. do 20. svibnja 2022. godine u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica Sveučilišta Sjever.

Svečanom zatvaranju koprivničkog dijela Tjedna karijera uime Grada Koprivnice prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

„Ovo je jedna sjajna priča i projekt. Sigurno je da su ovakve manifestacije iskorak za Sveučilište Sjever, Koprivnicu i cijelu našu regiju. Izuzetno je važno da studenti dobiju dojam o svim tvrtkama, poduzećima i medijskim ustanovama koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije jer neki od njih će vrlo uskoro biti i njihovi zaposlenici koji danas predstavljaju svoju djelatnost. Jučerašnji i današnji dan jasni su pokazatelj zašto smo dugo vremena inzistirali na tome da Sveučilište Sjever bude i u Koprivnici. Nikada nisam volio govoriti o politici u smislu školstva, ali Republika Hrvatska mora ulagati u male sredine i njihov obrazovni sustav, što u posljednje vrijeme nije slučaj. Međutim, mi smo pokazali, da s pravim stručnim kadrom, malo dobre političke i gospodarske volje te vrijednim studentima, zajedno možemo učiniti velike stvari za naš grad“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Čast da zatvori više nego uspješan Tjedan karijera pripala je prorektoru Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mariu Tomiši.

„U temeljima samog Sveučilišta Sjever ideja je bila da posao ne završava diplomom, već onda kada naši studenti nađu posao u struci. Mi kao Sveučilište na tjednoj bazi organiziramo gostujuća predavanja kako bi studentima predočili rad u njihovoj struci. Tjedan karijere zapravo je kruna godišnjeg rada našeg fakulteta. Riječ je o ambicioznom projektu od kojeg će svi studenti imati velike koristi, a ovo je samo početak“, kazao je prorektor Tomiša.

Tijekom današnjeg, završnog dana Tjedna karijera, održane su dvije zanimljive panel-rasprave. Prva na temu „Zanimanja budućnosti i održivo poslovanje u digitalnom okruženju“, a druga „Kultura kao nositelj dodane vrijednosti u lokalnim medijima“.

Uz panele, studentima se u Koprivnici predstavilo oko 40-ak renomiranih tvrtki i ustanova predstavljajući svoju djelatnost te mogućnosti napretka i razvoja nakon eventualnog zapošljavanja.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice