HR EN

Grad Koprivnica

Na Svečanoj sjednici dodijeljena javna priznanja zaslužnim građanima

U povodu obilježavanja Dana grada Koprivnice u srijedu 4. studenoga održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća. Svečanost je održana u Domu mladih sa smanjenim brojem uzvanika kako bi bile zadovoljne sve propisane epidemiološke mjere.

Sjednici su uz domaćine Ivana Pala, predsjednika Gradskog vijeća i Mišela Jakšić, gradonačelnika Koprivnice, prisustvovali Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, Darko Sobota, saborski zastupnik te Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije. Prisutni su također bili gradski vijećnici te građani kojima su bila dodijeljena javna priznanja.

Počasnim građaninom grada Koprivnice proglašen je akademik Dragutin Feletar, nagrada je dodijeljena za iznimne zasluge u razvoju Koprivnice na području znanosti i kulture.

Medalje za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi primili su Božidar Kozulić, Božidar Vukonić, Branko Blažek, Darko Lazar, Đuro Mihoci, Hrvoje Komljenović, Ivan Betlehem, Krsto Poljak, Stjepan Seretin, Stjepan Topolko, Vladimir Krapinec i Zoran Matovina.

Za sveukupni doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sporta medalju je dobio Stanislav Lovković. Gordana Gazdić-Buhanec medalju je dobila za sveukupni doprinos razvoju odgoja i obrazovanja u Gradu Koprivnici dok je za sveukupni doprinos i postignute rezultate na području dobrovoljnog vatrogastva medalju dobio Nikola Sočev. Za sveukupni doprinos u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom na području Grada Koprivnice medalju je dobio Ranko Celiščak. Medalja za izuzetan doprinos na području književnosti i književnoj sceni Grada Koprivnice dodijeljena je Marku Greguru, dok je Josip Juratović medalju dobio za sveukupni doprinos i promociju Grada Koprivnice i Republike Hrvatske u Republici Njemačkoj i Europskoj uniji. Oni nažalost svečanosti nisu nazočili.

Dini Perković dodijeljena je plaketa za nesebični humanitarni rad prema potrebitima. Plaketa je dodijeljena i Obrtu za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja „Pampa – Tea“ obitelji Krznarić i to za sveukupni doprinos razvoju obrtništva na području Grada Koprivnice. Udruzi žena „Gorično srce“ Kunovec Breg dodijeljena je plaketa za sveukupni doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života Grada Koprivnice, dok je za sveukupni doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva na području Grada Koprivnice plaketa dodijeljena Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bakovčica.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice