HR EN

Grad Koprivnica

Na početnoj konferenciji predstavljen projekt “Knowledge Well” vrijedan 238 tisuća eura

Grad Koprivnica, Općina Heviz i osnovna škola Mihály Sztárai Primary School, Kindergarten and Basic Art School iz Pečuha od 1. lipnja 2020. do 31. siječnja 2022. provodi projekt „Knowledge Well“ na temu osnivanja centara izvrsnosti i rada sa izvrsnim učenicima. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje MađarskaHrvatska 2014.-2020.

Projekt „Knowledge Well“  je vrijedan gotovo 238 tisuća eura, od čega će Grad Koprivnica kao glavni korisnik ostvariti preko 95 tisuća eura, dok će mađarski partneri Grad Heviz ostvariti 73 tisuće eura te Osnovna škola Mihály Sztárai iz Pećuha 70 tisuća eura.

Danas je u OŠ „Braća Radić“ na početnoj konferenciji predstavljen projekt „Knowledge Well“ na kojoj su sudjelovali ravnateljice i ravnatelji iz škola koje sudjeluju u projektu, nastavnici i profesor te predstavnici mađarskih gradova Heviz i Pećuh.

„ Ovo nije prvi projekt na kojem surađujemo zajedno s mađarskim kolegama te se veselimo ponovnoj suradnji. Željela bih naglasiti da smo izuzetno ponosni na rad svih naših koprivničkih osnovnih škola i na rezultate s različitih natjecanja koje postižu učenici i učitelji zajedno s ravnateljima tih škola“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te naglasila kako će ovaj projekt biti jedna dodana vrijednost daljnjem razvoju obrazovanja na području našega grada.

Glavni cilj projekta „Knowledge Well“ je uspostaviti pet adekvatno opremljenih i kompetentnih centara izvrsnosti u partnerskom prekograničnom području Mađarska-Hrvatska čime će se stvoriti uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa u osnovnim školama u gradu Koprivnici, koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

„Grad Koprivnica kao jedinica lokalne samouprave posjeduje iznimno iskustvo u provedbi projekata sufinanciranih, kako od strane nacionalnih, tako i od strane EU programa, čemu u prilog ide činjenica da je do dana proveo više od 50 projekata iz različitih područja kao što su turizam, kultura, obrazovanje, održivi razvoj i m obilnost, energetska učinkovitost i gospodarstvo“, rekao je više Bojan Solomun, savjetnik za EU projekte Razvojne agencije Sjever – DAN.

„Budući da smo kao grad uključeni i dio smo akcije Grad Koprivnica – Grad prijatelj djece, gdje je između ostaloga cilj obvezati odrasle da čine što najviše mogu kako bi se svako dijete potpuno i skladno razvijalo i pripremilo za život te korisno djelovanje u zajednici, ovim projektom svakako ćemo doprinijeti tome, kao i daljnjem razvoju prekograničnog područja Mađarska – Hrvatska u temi rada s izvrsnim učenicima“, zaključio je Solomun.

Kroz projekt će biti nabavljena moderna IT oprema potrebna za provođenje projektnih aktivnosti, instrumentariji za identifikaciju te edukacijski materijali za rad sa izvrsnim učenicima. Sve navedeno  poslužiti će kao alati za poticanje intelektualnog i socioemocionalnog razvoja učenika te razvijanje njihove kreativnosti i motivacije.

Period implementacije projekta je 20 mjeseci, od 01. lipnja 2020. do 31. siječnja 2022. godine.

U ime Grada Koprivnice na konferenciji su prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, voditeljica Odsjeka za europske poslove i održivi razvoj Maja Balaško Kiš i savjetnica za EU projekte razvojne agencije Sjever – DAN Maja Hlebar.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice