HR EN

Grad Koprivnica

Na najstarijem koprivničkom trgu otvoren prvi “Sajam naivne umjetnosti”

U organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice, danas je na najstarijem koprivničkom trgu, Trgu dr. Leandera Brozovića, svečano otvoren prvi Sajam naivne umjetnosti. Riječ je o novoj povijesnoj trodnevnoj manifestaciji na kojoj se predstavlja 40-ak podravskih naivnih slikara i kipara.

Prilikom svečanog otvorenja, mnogobrojnim posjetiteljima i izlagačima obratili su se ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, Koprivničko-križevački župan Darko Koren i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, kojemu je pripala čast da otvori prvi Sajam naivne umjetnosti.

„Veseli me da imam čast da otvorim ovu novu povijesnu manifestaciju u našem gradu koja će sigurno iz godine u godinu napredovati i rasti na zadovoljstvo svih građana i naravno naših umjetnika. Posebno treba zahvaliti i čestitati svim inicijatorima i organizatorima na ovoj ideji jer do sada naivna umjetnost nije imala zaseban događaj već je bila u sklopu nekih drugih manifestacija. To je izuzetno važno jer znamo svi koliku posebnost za naš grad, županiju i Podravinu ima naivna umjetnost. Upravo po naivnom slikarstvu Podravina je prepoznata kao svojevrsni brend diljem svijeta te ju zato moramo nastaviti čuvati i njegovati za iduće generacije“, rekao je prilikom otvorenja manifestacije gradonačelnik Jakšić.

Uz gradonačelnika Jakšića, otvorenju su prisustvovali i njegova zamjenica Ksenija Ostriž i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice