HR EN

Grad Koprivnica

Na bazenima Cerine provedena aktivnost “Privikavanje na vodu”

Na Gradskim bazenima Cerine danas je održana podjela diploma polaznicima Dječjeg vrtića „Tratinčica“ koji su sudjelovali u aktivnosti „Privikavanje na vodu“ u sklopu projekta „Sigurnost na vodi“.

U podjeli diploma i majica sudjelovali su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev, pročelnici Grada Koprivnice Ana Mlinarić i Dario Jembrek, voditeljica bazena Sonja Šafar te u ime Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Božica Palčić.

“Privikavanje na vodu” aktivnost je u sklopu projekta ‘Sigurnost na vodi’ Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a zamišljena je kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici, utjecati na kvalitetu života, a u konačnici smanjenje stradavanja djece na vodi.

Ciljana skupina programa “Privikavanje na vodu” su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina, a od 12. do 15. srpnja 2021. godine u aktivnosti sudjelovalo je 54 polaznika iz starijih odgojnih skupina Dječjeg vrtića Tratinčica Koprivnica. Polaznici su tako uz stručnu pomoć kineziologa učili samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja.

U edukativnoj rekreacijskoj aktivnosti “Privikavanje na vodu” uz djecu, aktivno su sudjelovali i profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji su sa svakom skupinom vrtićaraca radili četiri dana po dva sata, a uz pratnju odgajateljica iz Dječjeg vrtića Tratinčica te zaposlenika i volontera GDCK Koprivnica, koji su završili tečaj Junior spasilac. Projekt sufinancira Hrvatski Crveni križ, a partneri u projektu su Plivački klub Cerine, Ronilački klub Šoderica i Dječji vrtić Tratinčica, Koprivnica.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice