HR EN

Grad Koprivnica

Na 63. rođendan Komunalca predstavljena dva komunalna vozila vrijedna 2,6 milijuna kuna

Komunalac Koprivnica na dan kada obilježava 63. Dan Komunalca predstavio je javnosti dva nova komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada koji su u Koprivnicu stigli zahvaljujući sufinanciranju iz fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.625.610 kuna, od čega je Komunalac bespovratno dobio 1.480.000 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca, na predstavljanju je istaknula kako će se vozila koristiti za odvoz papira, plastike i biorazgradivog otpada s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca, a uskoro se kreće i s pilot-projektom odvoza metala s kućnog praga.

„Najnoviji pilot-projekt Komunalca je prikupljanje metalnog otpada na kućnom pragu, za sada u dva rajona, u drugom i desetom, a ovisno o interesima građana, proširit će se i na ostale rajone. Komunalac će i nadalje ulagati u komunalnu infrastrukturu, tako da od 55% stope razdvajanja otpada, koliko smo do sada učinili, očekujemo da ćemo ostvariti sve ciljeve Plana gospodarenja otpadom RH za 2021. godinu“, kazala je Nataša Tetec.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je Koprivnica zeleni grad, grad koji brine o okolišu, a i podaci o stopi od više od 55 posto odvojeno prikupljenog otpada to i potvrđuju.

“Šlag na torti su dva kamiona koja su nam stigla povučenim europskim sredstvima. Unazad nekoliko godina ostvaren je i projekt reciklažnog dvorišta, a prema svom finišu ide projekt Kompostane kojim ćemo se do kraja zacementirati u samom vrhu RH po razvrstavanju otpada gdje smo danas na 57% treći u državi. Pokazujemo koliko je Koprivnica spremna pratiti europske trendove i povlačiti europska sredstva, ali i koliko naši građani znaju odgovorno pristupati onome što nam treba biti najvažnije, a to je snažna ekološka komponenta koju Komunalac, Grad i građani nose u sebi. Zato Koprivnica s punim pravom može reći da je jedan od zelenih lidera u državi”, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na predstavljanju vozila bio je i Đuro Horvat, generalni direktor tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca koja je nabavila i opremila vozila.

“Drago nam je da je Tehnix dio lijepe koprivničke priče o odvajanju otpada. Suradnja s Komunalcem je odlična i ponosni smo što smo isporučili ova dva vozila koprivničkoj komunalnoj tvrtki”,  rekao je Đuro Horvat te uručio ključeve vozila predsjednici Uprave Komunalca Nataši Tetec i gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji su potom ključeve predali vozačima koji će nove kamione svakodnevno koristiti.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice