HR EN

Grad Koprivnica

Multimodalna stanica za potreba odvijanja javnog gradskog prijevoza

Multimodalna stanica za potreba odvijanja javnog gradskog prijevoza

Danas, 30. studenoga  je u sklopu projekta Low Carb, sufinanciranog iz programa središnja Europe puštena u pogon nova multimodalna stanica koja će služiti za potreba odvijanja javnog gradskog prijevoza u gradu Koprivnici. Razlog izgradnje takvog tipa stanice je proširenje infrastrukture za punjenje gradski električnih autobusa te bicikala na električni pogon koji se koriste u sklopu BICKO sustava.

Razlog zašto se ta stanica smatra “pametnom” je pametan način iskorištavanja električne energije koja se koristi za punjenje autobusa na električni pogon te bicikala na, također električni pogon. Ista se sastoji od dva AC punjača za električne autobuse, svaki snage 7 kw te pet punjača za električne bicikle. Energija koja se koristi za punjenje istih se dobiva puten fotonaponski panela smještenih na krovu nadstrešnice te koji pune sustav baterija tijekom razdoblja kada se dobiva energija iz sunca te koja se koristi tijekom noći kada iste nema.

Ovo je još jedan korak u razvoj sustava i integraciji BUSKO I BICKO usluga u svrhu povećanja učinkovitosti javnog prijevoza I njegove samodostatnosti. Ukupna vrijednost projekta je 352.000,00 kuna, od čega program središnje Europe sufinancira 85 posto a grad Koprivnica 15 posto.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice