HR EN

Grad Koprivnica

Mladim obiteljima građevinska zemljišta već za 30 tisuća kuna

 

Grad Koprivnica odlučio se na prodaju građevinskog zemljišta u Cvjetnoj ulici po povoljnijim cijenama kako bi potaknuo demografsku obnovu, urbanu regeneraciju naselja te smanjio iseljavanje mladih obitelji i pomogao građanima. U Cvjetnoj je prodano šest građevinskih zemljišta površine od 573 do 661 četvornog metra. Zemljište su po cijenama povoljnijima za 50 posto mogle kupiti osobe mlađe od 45 godina koje nisu imale zadovoljavajući stambeni prostor. Grad je propisao uvjete za dodatni popust. Osobe koje imaju malodobno dijete dobile su dodatnih 10 posto popusta. Ako se radi o osobi s invaliditetom ili teškoćama u razvoju ili je član obitelji u toj kategoriji ili se radi o korisniku osobne invalidnine te korisniku doplatka za pomoć i njegu dobivalo se još 10 posto popusta. Hrvatski ratni vojni invalidi i članovi obitelji smrtno stradalih ili nestalih branitelja također su ostvarivali 10 posto popusta. Osobe koje imaju status od posebnog interesa također su dobile 10 posto popusta. Građani su ukupno mogli ostvariti 80 posto popusta, a prodano je šest gradilišta. Tri su gradilišta prodana uz popust od 60 posto pa su cijene tih gradilišta od 53 tisuće do 60 tisuća kuna. Dva gradilišta prodana su po 44 tisuće kuna nakon što je obračunat popust od 70 posto. Jedno gradilište koštalo je svega 30 tisuća kuna nakon obračuna popusta u iznosu 80 posto. Svi kupci gradilišta prijavili su se i na APN. Obaveza vlasnika je u roku dvije godine ishoditi građevinsku dozvolu, a u roku devet godina dobiti uporabnu dozvolu.

 

Obitelj Gal kupila stambeno zemljište za izgradnju kuće

Mladi i uspješni Koprivničanci Maja i Igor Gal ove su godine kupili stambeno zemljište za izgradnju kuće u Cvjetnoj ulici. Odlučili su se na to zbog povoljne cijene koju je Grad nudio te višegodišnje želje za vlastitom kućom. Dugo su vremena dvojili gdje će sagraditi svoju kuću pa im je gradska odluka o povoljnijoj prodaji zemljišta pomogla u odabiru. Poznaju i druge ljude koji su kupili zemljišta, naime, novi susjedi međusobno se poznaju i cijelo vrijeme komuniciraju te vlada veliko uzbuđenje oko gradnje i skorog druženja. Njihov san uskoro će se ispuniti te će se useliti u potpuno novu kuću. U ovoj ulici uskoro će se izgraditi mnoge nove kuće, a gotovo sve obitelji imaju djecu pa će se ulicom oriti dječji smijeh. Maja i Igor imaju tri sina koji jedva čekaju zaigrati nogomet u vlastitom dvorištu, a useljenje očekuju iduće godine.

 

Uskoro nova povoljnija gradilišta i na Podolicama

Grad je, zbog iznimnog interesa građana za kupnju građevinskih zemljišta u Cvjetnoj, odlučio da će se prodavati i građevinska zemljišta na Podolicama. Tamo se nalazi osam gradilišta veličine od 527 do 921 četvornog metra. Neka od tih gradilišta u budućem će se razdoblju prodavati po povoljnijim cijenama. Ovim potezima Grad motivira mlade obitelji na život u Koprivnici.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice