HR EN

Grad Koprivnica

Mladež DVD-a Koprivnica boravila je u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani

U razdoblju od 13. pa do 20. srpnja 2020. godine trajala je prva smjena u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani. Ovo je 25. po redu kamp u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice.

U smjeni je ukupno boravilo 76 pripadnika vatrogasne mladeži, djevojčica i dječaka starosti od 11 do 17 godina, od kojih je njih 22 bilo iz DVD-a Koprivnica s voditeljima Danijelom Topalovićem i Draganom Palfi Topalović.

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije ima osiguran prostor u Fažani za vatrogasni kamp namijenjen mladeži, kojeg svake godine koristi velik broj naših mladih vatrogasaca.

Pripadnici mladeži DVD-a Koprivnica bili su jedini predstavnici Koprivničko-križevačke županije koji su boravili u kampu tijekom prve smjene, a od ostalih županija nazočili su mladi vatrogasci iz Krapinsko-zagorske županije DVD Tugonica – Podgrađe, iz Primorsko-goranske DVD Skrad i Varaždinske županije DVD Visoko.

Tijekom boravka u kampu, svakog dana u tri grupe odrađivana je vatrogasna vježba 3/1 A, vježba s preprekama kao i pravila službe hod i postrojavanje, a na kraju je održano natjecanje.

Isto tako, od sportskih igara održano je natjecanje u odbojci i stolnom tenisu, a od vatrogasnih igrica kuglana, rušenje mete, ubacivanje loptica, spajanje vijaka i matica, spajanje cijevi i na kraju najpopularnija gusjenica.

Proveden je izbor za miss i mistera kampa, zatim izbor najbolje frizure i maskote kampa a održavane su karaoke večeri kao i kviz večeri.

Mladi vatrogasci DVD-a Koprivnice polučili su sjajne rezultate u svim aktivnostima, pa je tako za najbolju pjevačicu izabrana Petra Topalović, za miss kampa Lucija Topalović, Jakov Tišljarić osvojio je prvo mjesto u stolnom tenisu, muška ekipa osvojila je prvo mjesto u odbojci i sveukupni su pobjednici vatrogasnih igrica. Viktorija Vukmanić i tim Zvjezdice pobijedili su u kvizu znanja.

Zapovjednik kampa u prvoj smjeni bio je Željko Odak, predsjednik Odbora za vatrogasnu mladež VZ Krapinsko-zagorske županije, ujedno i predsjednik VZO Bedekovčina i DVD-a Bedekovčina, a voditelj kampa je djelatnik Hrvatske vatrogasne zajednice Tomislav Horvat.

Prije samog dolaska mladeži i njihovih voditelja, kamp je u cijelosti uređen i dezinficiran, a tijekom boravka prve smjene poštivane su higijenske mjere te upute i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice