HR EN

Grad Koprivnica

EuroMath

Mlade matematičarke izvrsne na euroMathu

U Grčkom gradu Thessaloniki od 27. lipnja do 1. srpnja 2022. održana je međunarodna matematička konferencija euroMath & EuroScience 2022. Konferencija se svake godine održava u drugom gradu Europe. Inicijator konferencije je Cyprus Mathematical Society, a suorganizator Thales Foundation. Projekt podržava Mathematical Society of SouthEastern Europe (MASSEE).

Imamo mlade ljude na koje možemo računati, a to su ovaj puta dokazale Nikolina van Bregt i Marija Švegović, svojim sudjelovanjem na međunarodnom natjecanju Euromath u Solunu. Mjesecima su istraživale teme i pripremale radove koje su prezentirale na engleskom jeziku – objasnila je mentorica Mara Grašić.

Mariji je uručena pohvala za rad MATH IN BACTERIA, a Nikolinina prezentacija DOES A „NATURAL ABILITY IN MATHEMATICS“ EXIST proglašena je najboljom, za što je dobila i certifikat. Nikolini je ovo deveto natjecanje iz matematike ove školske godine, a za svoje uspjehe nagrađena je i od Grada Koprivnice.

Bez velikog entuzijazma i truda ne bi došle do tog rezultata – kazala je mentorica Mara Grašić.

Za sudionike konferencije pripremljene su i radionice koje su držali mentori učenika. Jedna od njih je i “ESCAPE ( CLASS ) ROOM“ koju su vodile Mara Grašić i Ksenija Varović. Odlazak u Solun sufinancirali su Grad Koprivnica, općina Gola i Komunalac Koprivnica.

Fotografije ustupila Mara Grašić

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice