HR EN

Grad Koprivnica

MLADA KOPRIVNIČKA ZNANSTVENICA – Antonia Ressler

Antonia Ressler završila je opći smjer u Gimnaziji Fran Galović Koprivnica, a prije toga pohađala je Osnovnu školu „Antun Nemčić Gostovinski“. Uz pomoć svoje gimnazijske profesorice kemije Sanje Mikulić zavoljela je kemiju te je nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja upisala smjer Kemija i inženjerstvo materijala na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Za vrijeme studija primala je stipendiju Grada Koprivnice koja joj je uvelike olakšala studiranje. Nakon završetka diplomskog studija, zaposlila se na istome fakultetu te je upisala i doktorski studij.

Zahvaljujući predanom radu, Antonia je ove godine postala dobitnica Stipendije Nacionalnog programa L’Oreal-UNESCO – Za žene u znanosti kojom se ženama znanstvenicama odaje priznanje za dosadašnji rad te ih se potiče na daljnje bavljenje znanošću. Osim Antonije, još su tri znanstvenice iz Hrvatske ove godine dobile stipendiju, što svjedoči o visokim kriterijima koje je kao dobitnica nagrade morala zadovoljiti.

Osim navedene stipendije, dobitnica je još dviju važnih nagrada, Rektorove nagrade te nagrade za najbolje usmeno izlaganje na međunarodnoj konferenciji The Thirteenth Conference for Young Scientists in Ceramics na kojoj je izložila temu doktorskog rada.

Antonia je trenutno zaposlena kao asistentica na Zavodu za fizikalnu kemiju, gdje izrađuje doktorsku disertaciju na temu „Biomaterijali na temelju kitozana i hidroksiapatita supstituiranog metalnim ionima za primjene u tkivnom inženjerstvu“ pod mentorstvom prof. dr. sc. Hrvoja Ivankovića. Studentima drži vježbe iz nekoliko kolegija, a želja joj je što veći broj mladih zainteresirati za bavljenje znanošću. Najveća motivacija u radu joj je želja da svojim znanstvenim doprinosom olakša život starijim osobama te osmisli nove načine liječenja bolesti koštanog tkiva.

Do kraja godine Antonia planira obraniti titulu doktorice znanosti. Tim činom pridružit će se skupini najobrazovanijih Koprivničanaca, ali i postati jedna od mlađih doktorica znanosti u Hrvatskoj.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice