HR EN

Grad Koprivnica

Ministar Horvat u Koprivnici, donio Odluku o darovanju bivšeg željezničarskog konačišta

Darko Horvat, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, boravio je danas u Koprivnici. U prostorima županijske uprave susreo se s županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, pri čemu im je uručio Odluku o darovanju zgrade bivšeg željezničarskog konačišta. Radi se o nekretnini koja je već dugi niz godina u jako lošem stanju te narušava sigurnost okolnih stanara kao i samu vizuru tog dijela grada.

Projekt obnove i izgradnje budućeg učeničkog doma za stotinjak korisnika vrijedan je oko 25 milijuna i od velikog je značaja za grad i županiju.

„Županija ovaj projekt misli realizirati zajedno u suradnji s Gradom Koprivnicom. Provedena je procjena nekretnine i rješavanje svih međusobnih odnosa. Očekujem da se kroz nekih desetak dana završi kompletna procedura, da DORH odobri završnu suglasnost na ovo darovanje nakon čega se može potpisati ugovor o samom darovanju, a samim time krenuti i u njegovu realizaciju“, rekao je župan Darko Koren.

S razvojem situacije oko izgradnje učeničkog doma zadovoljan je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„ S aspekta Grada Koprivnice vrlo smo zadovoljni suradnjom i dogovorom koju smo ostvarili s ministrom Horvatom i županom Korenom. Puno nam znači što će ovaj projekt napokon krenuti u smjeru da dobije jedan potpuno novi oblik te da tamo zaživi jedna nova generacija učenika. Naš grad i županija zaslužuju novi i moderan učenički dom s obzirom na kvalitetne srednjoškolske ustanove koje imamo na području grada Koprivnice. To će nam puno pomoći u moderniziranju cijelog kvarta, s obzirom na skorašnju provedbu projekata aglomeracije i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Ministar Darko Horvat vjeruje da su uklonjene sve prepreke za skorašnji početak revitalizacije ove darovane nekretnine.

„Inicijativom Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije napravljen je prvi korak. Potrudit ćemo se da u idućih dva tjedna Odluku pretvorimo u Ugovor na koji ćemo dobiti suglasnost DORH-a, a to je preduvjet rješavanju imovinsko-pravnih odnosa da bi jedan ovakav hvale vrijedan projekt jednog dana ugledao i svjetlo dana. Na ovaj način podići će razina obrazovanja na području Grada Koprivnice i cijele Koprivničko-križevačke županije. Na pragu smo novog financijskog okvira, i da bi smo što prije povukli novac iz zajedničke europske blagajne, moraju biti riješeni imovinsko-pravni odnosi. Svi oni projekti koji zahtijevaju angažman države u segmentu dodjele građevinskih i drugih potentnih zemljišta, napravit ćemo sve da i Županija i Grad što prije do takvih nekretnina dođu“, izjavio je ministar Darko Horvat.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice