HR EN

Grad Koprivnica

Ministar Erlić boravio u Koprivnici

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je boravio u prvom službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji koji je započeo sastankom u Županijskoj upravi. U pratnji ministra bili su ravnatelj Uprave za regionalni razvoj Ivan Bota, glavna savjetnica Anđela Tadić, glasnogovornica Nataša Pavić i viša stručna savjetnica Biljana Kovač.

Ministra su dočekali župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, saborski zastupnik Darko Sobota, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Mato Devčić te županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec.

U uvodnom obraćanju, župan je zahvalio ministru i suradnicima na dolasku te naglasio kako naša Županija, iako prostorno manja, spada u područje velikih kapitalnih investicija nacionalnog značaja vrijednih preko 700 milijuna eura, a velik dio tih projekata sufinanciran je EU sredstvima.

Saborski zastupnik Sobota također je pohvalio suradnju s Ministarstvom i njihovu podršku u razvojnim projektima kojima se poboljšava životni standard u jedinicama lokalne samouprave, naglasivši ulogu i pomoć Županije i PORA-e. Saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Jakšić osvrnuo se na suradnju kroz ITU mehanizam i ključne razvojne projekte koji će se na taj način ostvariti. Isto tako, Jakšić je iskoristio priliku i uputio ministru tehničko pitanje u vezi možebitnog ukidanja pdv-a na javne investicije u sklopu daljnjih poreznih reformi.

Nakon radnog sastanka, ministar je zajedno s domaćinima obišao koprivničku Opću bolnicu „Dr. Tomislav Bardek“ i Centar kompetentnosti u koprivničkoj Obrtničkoj školi.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice