HR EN

Grad Koprivnica

Mia Dimšić koncertom otvara Koprivničku bajku, Danijela Martinović za Božić, a Mejaši će nas uvesti u Novu godinu

Četvrto izdanje Koprivničke bajke u Koprivnici će se održavati od 13. do 31. prosinca. Cjelokupni program ovogodišnje Koprivničke bajke predstavljen je na konferenciji za medije koja je održana danas, 6. prosinca, u prostorijama Grada Koprivnice. Konferenciji za novinare prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, pročelnik Dario Jembrek, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec i članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat te u ime Turističke zajednice grada Koprivnice Mario Borštnar.

„Zahvaljujem se svim partnerima koji sudjeluju u stvaranju naše Bajke i svima koji će raditi na njoj. Imat ćemo zaista bogatu eno i gastro ponudu, uz klizalište i ostale programe koji se nude za sve generacije. Drago nam je da je ova priča zaživjela u Koprivnici i da imamo podršku naši sugrađana i da nakon ove Bajke možemo reći da je bila najuspješnija“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te zahvalio još jednom Komunalcu, Turističkoj zajednici grada Koprivnice i timu gradske uprave na uloženom trudu i vremenu na organiziranju ove manifestacije.

Koprivnička bajka počinje u petak, 13. prosinca, u 17.00 sati prigodnim programom uz Koprivka i Grinča, humanitarnom prodajom lampiona te njihovim puštanjem u 18.30 sati, promocijom video spota koprivničkog banda Behave Community za pjesmu „Blagdanska“, Pyromusic flame show sa spektakularnim vatrometom povodom 25. godišnjice Radio Drave te koncertom popularne Mie Dimšić koji će početi oko 19 sati.

„Iznimno mi je zadovoljstvo što je Komunalac i ove godine dio Koprivničke bajke u kojem će svi Koprivničanci i Koprivničanke moći pronaći sadržaj za sebe. Komunalac je kao i svake godine ukrasio ulice i trgove grada Koprivnice pa je tako prve adventske nedjelje grad zasjao u 47 000 lampica. Ukupno je ukrašeno sedam kružnih tokova s piramidama led rasvjete. Na Zrinskom trgu ispred Gradske vijećnice postavljen je led borić dok je i ove godine na fontani adventski vijenac. Postavljene su i  jelke i to jedna na Zrinskom trgu i jedna na Trgu bana Josipa Jelačića, a uskoro će se montirati i novo zvjezdano nebo  koje će se protezati iznad drvenih kućica na središnjem dijelu trga. U Gradskom parku zasjao je paviljon te drvored javora uz klizalište.  Aleja uzdisaja ukrašena je prirodnim dekoracijama i blagdanskim ukrasima dok su haustori kod Gradske tržnice i kod kina Velebit pretvoreni u kreativna dječja djela, ukrašeni hand – made božićnim drvcima koja su izradila djeca. U sklopu Koprivničke bajke naići ćete na još niz kreativnih božićnih dekoracija koje su izradili djelatnici Komunalca kako bi ovu našu Koprivničku bajku učinili još bajkovitijom“, izjavila je predsjednica Uprave Komunalca NatašaTetec.

Posebno ukrašene kućice bit će postavljene na središnjem trgu u kojima će se nuditi bogata ugostiteljska ponuda te unikatni suveniri i božićni ukrasi.

Ove godine smo imali zaista veliki interes izlagača i ugostitelja da sudjeluju na Bajci , a sve zahvaljujući kvalitetno postavljenoj organizacijskoj platformi. Imamo 30-ak izlagača koje smo smjestili u 25 kućica, a posebno se veselimo broju od 10-ak ugostiteljskih radnji što je najveći broj do sada. Važno je naglasiti da je izlaganje svih domaćih izlagača i ugostitelja potpuno besplatno. Radno vrijeme božićnog sajma biti će dvokratno od 10 do 12 sati i od 15.30 do 19.30 sati“, poručio je Mario Borštnar iz Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Bajka će svakodnevno nuditi brojne sadržaje u suradnji s koprivničkim vrtićima i školama, udrugama i lokalnim glazbenim sastavima koji će zabavljati posjetitelje tijekom cijelog vremena trajanja Bajke. Osim gostujućeg nastupa Mie Dimšić na otvaranju Bajke, na sam Božić, 25. prosinca na glavnoj pozornici Zrinskog trga nastupit će Danijela Martinović.

Po prvi puta u suradnji s Atletskim klubom Koprivnica, 26. prosinca na Štefanje, održat će se večernja maskirana atletska utrka na 4 kilometra za sve građane. Novost na ovogodišnjoj Bajci je i doček Nove godine u podne na središnjem Zrinskom trgu gdje će okupljene zabavljati Mejaši kao i na večernjem dočeku gdje se očekuje i tradicionalni novogodišnji vatromet.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice