HR EN

Grad Koprivnica

Međunarodni dan muzeja

Dragi posjetitelji, sugrađani, suradnici i prijatelji muzeja,

 

Pozivamo vas da ove subote, 18. svibnja 2019. godine, uz slobodan ulaz i besplatne programe, s nama proslavite još jedan Međunarodni dan muzeja.

Ovogodišnja tema je „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije”,  kojom se naglašava važnost muzeja u suvremenom društvu koje se nalazi pred izazovima vrtoglavog tehnološkog napretka, gospodarskih kriza i socijalnih promjena uključujući i prisutnost velikih migracija stanovništva.

Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju, a mi Vam donosimo program koji Vas čeka u Koprivnici gdje dan započinjemo velikim doručkom u 9,00 sati ispred Galerije Koprivnica

(Zrinski trg 9, Koprivnica).

Vjerujte nam – kultura nikad nije imala bolji okus.

 

9,00 sati

Koprivnica, Galerija Mijo Kovačić i Zrinski trg

Tradicijski podravski doručak

Fruštuk koji su nekad pripremale bake, spominje se danas kao dio zdrave prehrane. Za ovu prigodu pripremamo ga prema receptima Podravkinog tima koji su nastali kao rezultat suradnje između Muzeja grada Koprivnice kao kulturne i Podravke kao kulinarske institucije. Doručkujmo zajedno!

 

11,00 sati

Galerija Mijo Kovačić

Menu Folk Lore ili „Što se kuha u čarobnjakovoj kuhinji?“
Kušajte hranu koja svjedoči o povezanosti jela s magičnim stvorenjima uz kušanje canapea bogova Janusa i Prijapa te božica Ceres i Hekate i namaza od crnog graha poznatog kao „suze naših neprijatelja“ koje s vama i za vas pripremaju polaznici Obrtničke škole Koprivnica zajedno sa svojim mentorima.

 

18,30 sati

Galerija naivne umjetnosti, Hlebine

Povratak slike „Jama“
Predstavljanje i priča o povratku slike „Jama“, Mije Kovačića, nastale 1973. godine, a nestale prije 25 godina prilikom provale u Galeriju naivne umjetnosti. Nakon 25 godina jedno od najvažnijih ostvarenja naivne umjetnosti vraća se u Hlebine!

 

19,00 sati

Galerija naivne umjetnosti, Hlebine

Skriveno blago naivnih majstora, otvorenje
Izložba nastala u suradnji s Hrvatskim muzejom naivne umjetnosti iz Zagreba predstavlja 22 umjetnine poznatih majstora naivnog slikarstva – Hegedušića, Generalića, Mraza, Viriusa, Večenaja, Kovačića, Filipovića, Gažija, Mehkeka, Večenaja, Generalića, Lackovića Croate, Stolnika, Rabuzina, Dragice Lončarić, Nade Švegović – Budaj i Mare Puškarić – Petras.

Posjetite nas u Galeriji Koprivnica, Galeriji Mijo Kovačić i Galeriji naivne umjetnosti  sve do 21,00 sat, a u Muzeju grada Koprivnice do 13,00 sati i razgledajte stalne postave i izložbe.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy