Matija Vuica snimila editorijal vjenčanica u koprivničkoj sinagogi


Objavljeno: 19.02.2018 — Pregledano: 11 puta

U nedjelju, 18. veljače, u koprivničkoj sinagogi je snimljen editorijal nove kolekcije vjenčanica poznate dizajnerice Matije Vuice. Producent projekta je Viktor Drago, umjetnički direktor i osnivač Cro-a Portera, a upravo je i on zaslužan što je ovaj modni događaj održan u Koprivnici.

Želja mi je bila svoje vjenčanice snimiti u takvom sakralnom objektu, Viktor Drago mi je pokazao fotografije sinagoge i ja sam ostala oduševljena – rekla je Matija Vuica.
Riječ je o projektu predstavljanja nove kolekcije vjenčanica, a osmišljen je kao spajanje elemenata priče koji se temelji na inspiraciji svijetlom i religijama.

Tražio sam dobru priliku, zanimljivu produkciju da je smjestim upravo ovdje, u koprivničku sinagogu kojom sam oduševljen. Snimamo kampanju 12 haljina, a tema je religijska produkciju. Putem projekcija ćemo projicirati razne sadržaje na zidove, a cjelokupna modna kampanja će biti prikazana idući mjesec – rekao je Viktor Drago.

Religije spajaju i razdvajaju ljude, a kod stupanja u brak religija u svim oblicima predstavlja element koji garantira odanost kao vodeću društvenu vrijednost.

Projekt me veseli jer je to spoj nečeg glamuroznog i ove divne sinagoge, koja je u stanju kojem je i upravo takva je prekrasna. Naša ideja je da jedan prazan tako veličanstven objekt bude centar glamura, koji je nesvakidašnji za njega i da mu ljudi koji su u njemu daju novu energiju. Evo, na trenutak, na jedan dan, ovo je centar svijeta – veselo je rekla Matija.

Matija je napomenula kako je riječ o najraskošnijoj kolekciji vjenčanica koju je do sada radila, a riječ je ujedno i o prvom editorijalu vjenčanica jer je do sada radila samo editorijale večernjih haljina.